woensdag 18 december 2019

Burrata op bietenpuree met waterkers, pistachenoten en granaatappelpitten


En nog een keer een recept met burrata. Af en toe zijn deze bollen mozzarella met romige kern vet in de bonus bij AH of heeft de Lidl ze en dan koop ik ze. Manlief en ik eten dan samen een soort van salade met de burrata in het midden. Heel gezellig samen van 1 bordje. En daarna nog een bordje pasta of zo. Het idee is: een groen blaadje, iets zoets, iets knapperig, een lekkere dressing en nog iets extra's. Daarmee kun je eindeloos variëren. 

GZQ vindt dit dus niet zo lekker, dus krijgt hij wat anders. In dit geval geroosterde biet (want om nu voor 1 bietje de oven aan te zetten, dat doe ik dus niet), aardappels en een hamburger. Overigens roosterde ik zo'n 1,5 kilo bietjes en daar maakte ik later in de week weer iets anders mee. Deze keer schilde ik de bietjes en sneed ze in blokjes, schudde ze om met wat olie, peper, zout en komijn, legde de hele bakplaat vol en roosterde ze ± 40 minuten op 200C. 


Burrata op bietenpuree met waterkers, pistachenoten en granaatappelpitten

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)
  • 125 gram geroosterde bieten
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • peper, zout
  • handje waterkers (± 50 gram)
  • 2 theelepels granaatappelmelasse
  • 1 bol burrata
  • 20 gram pistachenoten, gedopt, grof gehakt
  • 50 gram granaatappelpitten
Pureer de geroosterde bietjes. Voeg eventueel een klein beetje water toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over een mooi bord. Verdeel hierover de waterkers. 
Meng de koolzaadolie met de granaatappelmelasse en peper en zout naar smaak tot een beetje dressing. Druppel dit over de waterkers. 
Leg de burrata op de waterkers. Bestrooi met de pistachenootjes en granaatappelpitten.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk, zo’n salade met burrata. Gisteren nog gemaakt met geschaafde venkel, bloedsinaasappelschijven en rucola. Veel beter wordt het niet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zie je reactie nu pas. Het blijft inderdaad lekker & simpel. En ook zo mooi icm bloedsinaasappels, die er nu even zijn.

      Verwijderen