maandag 8 mei 2017

Portobello gevuld met geitenkaas


Ergens in de nazomer van vorig jaar was het plan om te gaan bbq'en. Dat liep toch wat anders. Maar ik had wel portobello's gekocht waar dus iets mee gedaan moest worden. Daarom besloot ik ze - heel erg standaard - met geitenkaas te vullen. Volgens mij levert dat in een restaurant menig gezucht van vegetarisch etende mensen op: "Nee he, niet weer een portobello gevuld met geitenkaas." Wij aten ze met verse pasta en paprika en courgette en het was erg lekker. Daarom blog ik dit recept lekker toch. 

In het geval je wel wilt bbq'en verpak je de portobello in aluminiumfolie en leg je ze zeker 30 minuten op de bbq. 


Portobello gevuld met geitenkaas

(2 stuks)

  • 2 grote portobello's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/4 ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel dille, fijngehakt
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel bieslook, fijngesneden
  • 1/2 groene peper, fijngehakt
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • peper, zout
Draai de steeltjes uit de hoeden en hak de steeltjes fijn. Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit hierin de ui en gehakte paddenstoel een paar minuten. Laat iets afkoelen. 
Prak de geitenkaas fijn en meng alle kruiden, de groene peper en het ui/paddenstoelmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. 
Leg de hoeden in een ovenschaaltje. Verdeel de geitenkaas erover. Doe een klein beetje water in de schaal. Dek af met aluminiumfolie en bak de paddenstoelen 25 minuten op 180C. Verwijder dan het folie en zet nog een paar minuten onder de gril om de geitenkaas iets te laten kleuren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen