De foodblogswap dus. Het was even in het archief zoeken omdat de meeste recente blogs van Catharina foodblogswaprecepten zijn. Ik vind het niet zo leuk om zo'n recept te nemen. Het idee van de foodblogswap is dat je een recept van de blog van iemand anders kookt en daar een eigen, kleine, draai aangeeft. Ik vind dat je dan ook echt een eigen recept van de blogger moet nemen.
De walnoten uit het originele recept liet ik weg, maar ik voegde kaneel toe. Omdat er appel in zit, is de koek niet zolang houdbaar en hij droogt ook wat eerder uit. De appelcake smaakte eerder als een eierkoek dan als cake. Dat is ook wel logisch omdat het uitgaat van de basis van biscuitdeeg (lang geklopte eieren met suiker, relatief weinig bloem en geen vet).
Appelkoek zonder boter of olie (foodblogswap)
(ovenschaal van ± 25 bij 18 centimeter)- 2 niet te grote appels (schoon gewicht 200 gram)
- 3 eieren
- 150 gram suiker
- 1 theelepel kaneel
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
Was de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze in een pannetje met een eetlepel water. Doe een deksel op de pan en breng de appel aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten pruttelen. Roer tussentijds een keer. Giet een beetje van het kookvocht af en pureer de rest van de appel tot moes. Ik hield 150 gram appelmoes over.
Warm de oven voor op 170C.
Klop de eieren met de suiker en de kaneel ± 5 minuten tot een dik, bleekgeel mengsel. Spatel er snel het bakmeel door. Spatel er als laatste de appelmoes door.
Schep het mengsel in de met bakpapier beklede ovenschaal en strijk glad. Bak de appelkoek op 170C in ± 30 minuten gaar.
Warm de oven voor op 170C.
Klop de eieren met de suiker en de kaneel ± 5 minuten tot een dik, bleekgeel mengsel. Spatel er snel het bakmeel door. Spatel er als laatste de appelmoes door.
Schep het mengsel in de met bakpapier beklede ovenschaal en strijk glad. Bak de appelkoek op 170C in ± 30 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten