maandag 1 mei 2017

Spaghetti met groene asperges, kip, courgette, champignons en dragon

bord met spaghetti groene asperges courgette kip dragon

Dit was een lekker bordje spaghetti. Het begon heel inspiratieloos tot ik bij de Lidl boodschappen deed en de groene asperges niet duur waren. Daar wilde ik wat mee koken, maar geen risotto. Ineens dacht ik "spaghetti". Die pastasoort gebruik ik niet zo vaak omdat die niet zo handig is voor wat meer personen. Dan krijg ik zo snel een klont aan elkaar geplakte pasta. De kip en dragon waren er snel bij bedacht. 


Spaghetti met groene asperges, kip, courgette, champignons en dragon

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 4 personen)
  • 500 gram groene asperges
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram champignons, in kwarten
  • 1 courgette, in kleine blokjes (± 300 gram)
  • 400 gram spaghetti
  • 1 bekertje crème fraîche (200 gram)
  • 1 eetlepel verse dragon, fijngehakt
  • peper, zout
Breng een pan water aan de kook, voldoende voor de spaghetti. Voeg wat zout toe. 
Snijd het kontje van de groene asperges en snijd ze schuin in stukje van 1,5 centimeter. Houd de punten apart. Kook de stukjes asperges 3 minuten in de pan waar je straks de spaghetti in gaat koken. Schep ze met een schuimspaan op een bord en zet even apart. Kook de aspergepunten 2 minuten voor.
Verhit in een hapjespan de olie en fruit de ui een paar minuten aan. Bak op hoog vuur de blokjes kipfilet rondom bruin. Bak de knoflook een minuutje mee. Bak daarna de champignons 2 minuten mee. Voeg de courgette toe en een half kopje water. Bestrooi met wat peper en zout en laat met een deksel op de pan 5 minuten pruttelen. Voeg dan de crème fraîche en dragon toe. Proef en pas eventueel aan. Laat op het laatste de aspergestukjes meewarmen. 
Kook terwijl je de saus maakt de spaghetti gaar. Giet af. Meng de spaghetti door de saus. Leg de aspergepunten bovenop de spaghetti. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen