Andijvietaartje
(voorgerecht, 2 personen)- 2 plakjes deeg voor hartige taart
- margarine om de vormpjes in te vetten
- 2 el pijnboompitten
- 1 el olijfolie
- 1/2 kleine ui, gesnipperd
- 200 gram andijvie, in dunne reepjes
- 1 teentje knoflook
- een heel klein stukje rode peper, gesnipperd
- 2 el rozijnen
- 1 ei
Verwarm de oven voor op 190 C.
Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.
Verhit in de pan de olijfolie en fruit de ui even aan. Bak de andijvie even mee. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de peper en de rozijnen toe. Laat op een laag vuur een paar minuten smoren totdat het vocht van de andijvie voor een groot deel verdampt is.
Klop het ei los met een lepel water. Verdeel de andijvie over de 2 vormpjes. Giet het ei erbij. Bak de taartjes in 25-30 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten