maandag 25 mei 2009

Munt

Dit voorjaar heb ik weer een nieuwe muntplant gekocht voor op het balkon. De afgelopen winter is toch te koud geweest. De plant die dood was gegaan was een pepermuntvariant, en volgens mij niet supersterk van smaak. Dus voordat ik naar het tuincentrum ging eerst maar eens even gegoogled op welke muntsoort voor thee wordt gebruikt. Dat blijkt de mentha spicata te zijn. Het was maar goed dat ik even wat uitgezocht had, want als ik op het zicht had moeten kiezen was ik toch weer voor de pepermunt gegaan. Ik vraag me overigens af welke muntsoort gebruikt wordt de " verse muntthee" die je overal kunt drinken, want die ziet er anders uit dan wat ik nu op het balkon heb staan.

De plant doet het erg goed, dus er worden liters thee gedronken. De ene keer van alleen muntblad de andere keer van wat losse groene thee en een blaadje munt. Als je de Marokkanen echt na doet, dan moet je er natuurlijk (veel!) suiker in doen. Af en toe is dat best lekker (verder gruw ik van suiker in de thee) maar niet zo goed voor mijn tanden, dus dat laten we maar voor wat het is. Een vriendin van mij die in Marokko is geweest, noemt muntthee overigens "tandpastathee" en vindt het echt vies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten