maandag 24 juni 2019

Cocktail met campari, gember en sinaasappel


Met bloedsinaasappel zou dit drankje nog mooier zijn geweest. Campari is namelijk net zo mooi bloedrood als bloedsinaasappel. Maar die zijn er nu niet, dus maakte ik deze cocktail met gewone oranje sinaasappel. Ook lekker. 

Cocktail met campari, gember en sinaasappel

(2 glazen)

  • 15 gram gember, heel fijn geraspt
  • 15 gram suiker
  • 25 milliliter water
  • 1 sinaasappel
  • 1 schijfje citroen, gehalveerd
  • 100 milliliter campari
  • ± 150 milliliter koolzuurhoudend bronwater
Doe de gember, suiker en water in een klein pannetje. Breng aan de kook en laat iets inkoken. Laat afkoelen zodat de gembersmaak goed in de siroop trekt. Zeef daarna door een fijne zeef en duw alle vocht uit de gember. 
Snijd 1 schijfje van de sinaasappel en halveer dit. Pers de vrucht uit. 
Roer het sinaasappelsap, de gembersiroop en de campari door elkaar en verdeel over 2 glazen. Doe er 2-3 ijsblokjes, de schijfjes citroen en sinaasappel bij en vul aan met bronwater naar smaak. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten