woensdag 19 februari 2020

Chocolade-limoenkoek


Ik maakte weer een keer marmelade van limoenen en citroenen. Dat kan ik natuurlijk op een geroosterde boterham of een beschuitje smeren, maar in iets lekkers voor bij de thee verwerken kan natuurlijk ook. Ik gebruikte het idee van de millionaire square's en maakte ze nog iets chocoladeriger. De combi citrus met chocolade vind ik erg lekker. Natuurlijk kun je ook gekochte marmelade gebruiken. 


Chocolade-limoenkoek

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - vorm ± 18 bij 18 centimeter)
  • 110 gram zelfrijzend bakmeel
  • 20 gram cacao
  • 45 gram witte basterdsuiker
  • 80 gram boter, in kleine blokjes
  • 150 gram limoenmarmelade (of citroen- of sinaasappelmarmelade)
  • 100 gram pure chocolade, grof gehakt
Meng zelfrijzend bakmeel, cacao, basterdsuiker en boter in de keukenmachine (of met de hand) tot een samenhangend deeg. 
Leg een stukje bakpapier op de bodem van de vorm. Duw het deeg over de bodem uit. Prik met een vork een aantal keer in . Bak de bodem ± 20 minuten op 180C tot deze lichtbruin en gaar is. Laat afkoelen.
Verdeel de marmelade over over de bodem.
Doe de chocolade in een hittebestendig kommetje en hang deze boven een pan met een laagje bijna kokend water om de chocolade te laten smelten. Verdeel de gesmolten chocolade over de marmelade.
Snijd in kleine vierkantjes. Waarschijnlijk barst het chocoladelaagje hierbij, maar dat maakt voor de smaak niet uit. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten