Taart met aardbeienjam, lemoncurd en room
(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - springvorm 20 centimeter)
- 3 eieren
- 125 gram suiker
- 50 gram zonnebloemolie
- 15 gram maizena
- 100 gram bloem
- 150 gram aardbeienjam
- 200 milliliter slagroom
- 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
- 100 gram lemoncurd
- poedersuiker
- eventueel een paar verse aardbeien
Klop de eieren met de suiker minstens 5 minuten tot ze goed luchtig zijn. Klop er de zonnebloemolie door. Giet dit er in een klein straaltje bij, terwijl je klopt. Zeef bloem en maizena boven de kom en spatel deze erdoor. Verdeel het beslag over de springvorm. Bak de cake in 35-40 minuten op 160C gaar.
Laat afkoelen. Snijd in 2 of 3 plakken.
Klop de slagroom stijf met het zakje vanillesuiker
Verdeel de jam, room en lemoncurd over de onderste (2) lagen en stapel de taart weer in elkaar. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker en leg er eventueel een paar verse aardbeien bovenop.
*)het potje aardbeienjam met minder suiker kreeg ik in de foodybox van Kroon op het werk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten