woensdag 12 mei 2021

Rabarbercrumble met een tropisch tintje


Bij het ophalen van weer een TooGoodToGo-box kreeg ik de vraag of ik 'm met of zonder rabarber wilde. Nou doe maar met, antwoordde ik. Rabarber eet ik (tegenwoordig) wel. Ik maakte er snel een crumble mee, samen met fruitmoes die in een #foodybox zat. Ik moet eerlijk zijn dat ik niet echt een fan van dit soort portieverpakkingen ben. Met de inhoud, het fruit, is niets mis. En ik snap dat het in sommige situaties handig kan zijn om een bakje fruitmoes mee te nemen voor onderweg, maar ik probeer dit soort portieverpakkingen te vermijden. Toen GZQ nog een heel klein mannetje Q was namen we onderweg tijdens een lange wandeling met hem in de rugdrager een bordje, een lepeltje, een vork en een banaan mee. Dat werkt ook prima. 

Rabarbercrumble met een tropisch tintje

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)
  • 500 gram rabarber
  • 2 bakjes fruitmoesje appel/mango/perzik/passievrucht (à 100 gram)
  • 15 + 25 gram rietsuiker
  • zaadjes uit 6-8 kardemompeulen, fijngevijzeld
  • 25 gram geraspte kokos
  • 25 gram havervlokken
  • 25 gram boter of plantenmargarine
Was de rabarber, snijd het buitenste stukje eraf en trek dan meteen de buitenste draden mee. Snijd in dunne boogjes. Meng de rabarber met de fruitmoes en 15 gram suiker in een ovenschaal. 
Doe de 25 gram suiker, kardemom, kokos en havervlokken in een kom. Smelt de boter. Meng de gesmolten boter door het haver-kokosmengsel. Verdeel de kruimels over de rabarber. 
Bak de crumble op 200C in ± 30 minuten goudbruin en knapperig. 

2 opmerkingen: