woensdag 9 februari 2022

Vakantie-eten - Bonarie - Brass Boer en leguaan

Afgelopen kerstvakantie hebben we genoten van Bonaire. Een jaar later dan we bedacht hadden, dus we waren heel blij dat we konden gaan. Duiken en snorkelen vanaf het strand, in een blauwe zee zwemmen, je warmen in de zon - wij hebben ons wel vermaakt. Wat eten betreft, hebben we het makkelijk gedaan. Tenminste wat ik makkelijk vind. Wel zelf koken, maar simpel. Ook gebruikten we de oven van het huis waar we verbleven. De Bonairianen zullen ons wel vreemd vinden: wie zorgt er nu voor dat het huis nog warmer wordt? Pizza, tortilla's met chili en kaas erop èn ovenkroketten in plaats van oliebollen op oudejaarsavond. Er waren oliebollen te koop in supermarkt (met een half Jumbo- of AH-assortiment) maar die vond ik er niet lekker genoeg uitzien. 

De horeca was open, dus we konden wel uit eten. Maar - zeker naar het einde van de vakantie - kampte veel horeca met een bezettingstekort omdat er personeel corona had dan wel in quarantaine moest. De keren dat we buiten de deur hebben gegeten was dat lunch. Een paar keer bij een foodtruck; CactusBlue is een aanrader. Verder traditioneel eten bij posada para mira: gestoofde leguaan. De saus waarin de leguaan gestoofd was, had veel smaak zodat je eigenlijk niet goed kon proeven hoe leguaan smaakt. Een beetje kipachtig denk ik. In de stukken vlees zat bot, dus dat waren allemaal kleine rugwerveltjes. 


Ook lunchten we een keer heel chique: bij Brass Boer. Hier namen we het 5-gangenmenu. Hieronder volgen foto's van de amuse (krokante wonton met een soort rilettes en zoetzure ui), het eerste gerecht (steak tartare onder een cloche met rook) en het tweede gerecht (avocado met piccalilly en macadamia). 

Tot slot nog een foto van lekkere sorbets die we weg lepelden op de laatste middag voordat we terug moesten naar een grijs Nederland. Geen opmerkingen:

Een reactie posten