maandag 23 december 2024

Dark & stormysiroop

Al een tijdje geleden vierden we een feestje. Met een cock- en mocktailbar. Later vierde een zusje een feestje. Geïnspireerd door ons feestje wilde ze ook zoiets en deze variant vond zij lekker. Dus kreeg ik de vraag of ik iets dergelijks wilde maken voor haar feestje. Ook een nichtje wilde graag weten hoe ik dit gemaakt had. Maar ja, ik wilde er wel een foto bij. En dat duurde dus even. 

Deze kerst vond ik wel een goede gelegenheid om deze op de dark&stormy - een cocktail van gemberbier en bruine rum - geïnspireerde siroop opnieuw te maken. 




Dark & stormysiroop

(voor ± 7,5 deciliter siroop)

  • 600 ml water
  • 200 gram rietsuiker
  • 100 gr verse gember, fijngeraspt
  • 2 kaneelstokjes
  • 10 kruidnagels
  • 10 pimentkorrels
  • 1 tl korianderzaad licht gekneusd
  • 1/2 tl zwarte peperkorrels
  • 1/2 steranijs
  • 1 tl citroenzuur *)

Doe het water, de suiker, de gember en de kaneelstokjes in een pan. Doe kruidnagel, piment, korianderzaad, peper en steranijs in een vijzel en stamp even zodat je iets gebroken specerijen krijgt. Doe ook in de pan. Breng alles aan de kook, laat 5 minuten op hoog vuur doorkoken, roer het citroenzuur erdoor en zet het vuur uit. Laat de siroop met alle specerijen erin afkoelen en een nachtje trekken. Zeef de siroop en druk alles goed uit zodat alle smaak in de siroop komt. Giet in schoongemaakte flessen en bewaar in de koelkast. 

Om te drinken de siroop aanlengen met bruisend water naar smaak. Serveren met ijsklontjes en een schijfje limoen in een mooi glas voor een feestelijke uitstraling. 

*) kun je eventueel weglaten. Dan is de siroop minder lang houdbaar en is het schijfje limoen erin zeker lekker. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten