Weer even geleden dat ik een recept post. Maar iemand had van deze cake geproefd en wilde 'm zelf ook een keer bakken. Dus besloot ik het maar even op te schrijven. Gelukkig had ik nog een stukje over om op de foto te zetten.
Een frisse zomerse cake. Ik gebruikte een combinatie van verse perziken en verse ananas. Maar buiten het seizoen kun je ook prima fruit uit blik of de diepvries gebruiken. Ook met 1 van beide soorten is de cake lekker.
Perzik-ananascake met amandelkruimels
(rechthoekige vorm van ± 20 bij 30 centimeter)
- 50 gram koude boter, in hele kleine blokjes
- 50 gram (riet)suiker
- 50 gram bloem
- 75 gram amandelen, grof gemalen
- 3-4 perziken (± 400 gram)
- 200 gram verse ananas
- 4 eieren
- 200 gram suiker
- 175 ml zonnebloemolie
- evt. 1/2 theelepel amandelextract
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
Leg een stuk bakpapier op de bodem van de vorm en vet de zijkanten eventueel in. Je kunt ook een glazen ovenschaal gebruiken.
Meng boter, suiker, bloem en amandelen door elkaar tot kruimels. Ik doe dat het in het kleine hakmolentje dat bij mijn staafmixer hoort. Bewaar in de koelkast.
Ontvel de perziken en snijd in schijfjes. Snijd de ananas in stukjes.
Klop de eieren met de suiker ± 5 minuten tot een luchtig mengsel. Giet er, terwijl je blijft mixen, beetje voor beetje de olie bij. Klop het amandelextract - als je dat gebruikt; ik was het van plan maar vergat het - erdoor. Meng het zelfrijzend bakmeel door het beslag.
Zet de oven aan op 175C hetelucht.
Verdeel het beslag over de vorm en strijk glad. Verdeel het fruit over het beslag. Strooi de kruimels over het fruit. Bak de cake in ± 40 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten