woensdag 11 september 2013

Courgettewalnootcake

Ik dacht, laat ik deze taart maar geen courgettewalnoottaart noemen. Dan zullen veel mensen een hartige associatie hebben. Bij cake denk je wel aan zoet. Het is natuurlijk ook een soort cakebeslag, maar in een ronde vorm gebakken lijkt het al snel een taart. Een erg lekkere taart. Manlief kwam speciaal naar beneden (van zijn home-office) om dat even te zeggen.

Courgettewalnootcake

(springvorm 22 cm)
  • boter en paneermeel voor invetten
  • 200 gram rozijnen
  • 1 eetlepel sambuca
  • 2 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel anijszaad (*)
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram walnoten, grof gehakt
  • 1 courgette (±350 gram)
Klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm. Vet de rand in met wat boter en bestrooi met paneermeel. 
Verwarm de rozijnen met de sambuca even in de magnetron en laat staan totdat je ze nodig hebt. 
Klop de eieren met suiker een paar minuten. Klop het anijszaad en de zonnebloemolie erdoor. Zeef de bloem en bakpoeder boven het eimengsel en meng het erdoor. 
Rasp de courgette grof en knijp het meeste vocht eruit. 
Meng met een pollepel de rozijnen, courgette en walnoten door het beslag. Giet het in de springvorm. Bak de cake in ± 45 gaar. 

*) als je geen anijszaad hebt, kun je ook eventueel 2 anijsmelkblokjes fijnwrijven en die door het beslag mengen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen