Zwartebessenamandelcake
(springvorm 22 cm)- boter en paneermeel voor invetten
voordat de taart de oven in ging - 200 gram zachte boter
- 200 gram suiker
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram zwarte bessen
Klem een stuk bakpapier tussen de rand en de bodem van de springvorm. Vet de zijkanten in en bestrooi met paneermeel.
Klop de boter met de suiker ± 5 minuten tot een romig geheel.
Verwarm de oven voor op 180C.
Klop de eieren er een voor een door. Klop het vanille-extract erdoor. Klop als laatste amandelmeel en zelfrijzend bakmeel door het beslag. Verdeel het over de springvorm. Bestrooi de bovenkant van de cake met de zwarte bessen. Bak de cake in ± 45 minuten gaar.
En, was hij inderdaad lekker?? Ik heb namelijk ook een erg vruchtbare zwartebessenstruik. Je bladerdeeg-wittechocoladetaartje was met rode bessen trouwens heerlijk!! Alleen bleef de 'vulling' bij mij helemaal vloeibaar zodat ik dan maar de bessen in het bladerdeeg heb gedaan en de vulling als saus erover. Na een nacht in de koelkast was het restje 'saus' prima als vulling mja, toen was de rest al op ;-)
BeantwoordenVerwijderenHoi antje, ik vond de cake lekker. Ik had de bessen eerst ingevroren omdat ik op het moment van oogsten geen tijd voor deze taart had en heb de bessen bevroren in het beslag gedaan. Witte chocolademousse blijft lastig. Ik heb afgelopen weken 2 bramen/witte chocoladetaart gemaakt, en de ene keer was de mousse eigenlijk net te zacht (toen met eiwit) en de tweede keer te cremig (toen alleen chocola en room), dus ik moet mijn manier ook nog vinden.
BeantwoordenVerwijderenGroeten johanneke