zaterdag 18 oktober 2014

Salade met venkel, radicchio en vijgen

Alleen van deze salade kon ik een foto maken. De rest van de avond was het te druk om de tijd te nemen om een foto te maken. Er zaten 17 mensen om de tafel. Heel erg leuk om voor te koken. Jammer is wel dat juist de gerechten van zo'n avond niet gemakkelijk op mijn blog komen. Terwijl het vaak wel iets anders dan anders is. Jullie zullen het moeten doen met een opsomming:

- rolletje van filodeeg gevuld met zoete aardappelpuree
- soep van geroosterde tomaten en paprika met basilicumolie
- rosbief met salsa van mango, koriander en rode peper
- bloemkool met mais, olijven, peterselie en ansjovis-uidressing
- gratin van zoete aardappel met salie en knoflook
- salade van waterkers, avocado, appel en cactusvijgdressing
- salade van radicchio, venkel en vijgen in honingtijmdressing
- sloffenbodem met amandelfrangipane, passievruchtenvla en meringue


Salade met venkel, radicchio en vijgen

  • 1 venkel (± 300 gram)
  • 1 kropje radicchio
  • 4 vijgen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • blaadjes van paar takjes tijm
  • peper, zout
Maak de venkel schoon en snijd met een mandoline in hele dunne ringen. 
Maak de blaadjes van de radicchio los, was ze, slinger ze droog en scheur ze in stukjes. 
Meng de venkel en radicchio in een grote schaal. 
Snijd elke vijg in 6 partjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vijgen kort op hoog vuur. Doe dan de honing erbij en laat even karamelliseren. Voeg dan de azijn, tijmblaadjes, peper en zout en wat water toe en roer alles door. Zet het vuur uit en vis de vijgen uit de pan. Verdeel deze over de salade. 
Warm de dressing nog even op, voeg eventueel nog wat water toe en roer goed door. Schenk over de salade en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen