Gnocchi met groene kool, chorizo en parmezaanse kaas
(4 personen)- 500 gram gnocchi
- 150 chorizo (droge worst)
- 1 ui, gesnipperd
- 1 kilo groene kool (schoon gewicht), in reepjes
- 1 deciliter crème fraîche
- 1 theelepel karwijzaad
- 50 gram parmezaanse kaas, aan een stuk
Snijd de chorizo in hele kleine blokjes. Bak ze - zonder extra vet - in een grote wok een paar minuten. Fruit de ui een paar minuten mee.
Voeg de kool in gedeelten toe en laat op hoog vuur iets slinken. Blijf omscheppen. Voeg een beetje water toe en laat, met een deksel op de pan, de kool ± 5 minuten smoren. Voeg de crème fraîche en het karwijzaad toe en laat nog even meewarmen.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op het pak.
Schaaf de parmezaanse kaas met een dunschiller in grote vlokken.
Schep de gnocchi door de kool en bestrooi met de kaasvlokken.
Voeg de kool in gedeelten toe en laat op hoog vuur iets slinken. Blijf omscheppen. Voeg een beetje water toe en laat, met een deksel op de pan, de kool ± 5 minuten smoren. Voeg de crème fraîche en het karwijzaad toe en laat nog even meewarmen.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op het pak.
Schaaf de parmezaanse kaas met een dunschiller in grote vlokken.
Schep de gnocchi door de kool en bestrooi met de kaasvlokken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten