zondag 5 oktober 2014

Kweepeeraardbeienjam

Nee, deze foto staat niet op zijn kop. In de jampot zit kweepeersiroop die uiteindelijk hele stevige kweepeergelei bleek te zijn. En die zat dus ook in de diksapfles waar ik meestal siroop in maak. Na wat verwarmen en de hulp van een bbq-spies heb ik alles er wel uitgekregen. Samen met 2 bakjes aardbeien en suiker maakte ik er daarna jam mee. Ik dacht dat er zoveel pectine in zat dat dat mooi een gebrek daaraan in aardbeien kon compenseren. Dat bleek tegen te vallen. De jam viel nogal dun uit. Een pot jam heb ik vervolgens gepureerd met wat kweepeermoes (zeg maar het uitgelekte vruchtvlees zonder suiker) en samen met de rest en nog wat geleisuiker opnieuw tot jam gekookt. Dus uiteindelijk is het toch nog goed gekomen.
Dus geen recept, maar een idee om aardbeikweepeerjam te maken. Want hoe de uiteindelijke verhoudingen nu liggen, daar is niet echt meer achter te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten