dinsdag 19 juli 2016

Amandelcake met kersen


Verse, dikke, paarse kersen. Eigenlijk zijn ze te lekker om ergens in te verwerken. Maar als je een handje over hebt, bak dan deze cake met kersen en amandel. De kersenjam erdoor is omdat ik de koelkast een beetje aan het opschonen ben. Als je dat niet hebt, gebruik dan 50 gram suiker meer. Deze cake is trouwens vers het lekkerst. Je kunt wel plakjes in de vriezer bewaren. Dan heb je straks, als er geen verse kersen meer zijn, nog een klein beetje het idee van verse kersen. 


Amandelcake met kersen

  • 125 gram suiker
  • 100 gram zachte boter
  • paar druppels amandelextract
  • 3 eieren
  • 100 milliliter yoghurt
  • 100 gram kersenjam
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram kersen, ontpit
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem. 
Klop de suiker met de boter en het amandelextract in een paar minuten tot een romig mengsel. Proef eventueel nu al of je met de hoeveelheid amandelextract in de goede richting zit. 
Verwarm de oven voor op 175C. 
Klop er 1 voor 1 de eieren door. Klop de yoghurt en de kersenjam erdoor. 
Meng dan het zelfrijzend bakmeel erdoor. Schep als laatste de kersen door het beslag. 
Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake op 175C in ± 50 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen