Uit de Ivoorkust komen mango's van het ras Kent. Dat staat bekend als een goed mangoras. Op de markt waren ze er zo in mei/juni. Dus nu moet ik weer tot volgend jaar wachten.
Eén mango kwam in dit snelle toetje met yoghurt en kokos terecht.
Yoghurttoetje met mango en kokos
(3 glaasjes)- 1 mango (± 300 gram vruchtvlees)
- 300 gram Griekse yoghurt
- 30 gram geraspte kokos
- eventueel scheutje kokoslikeur
- heel misschien suiker
Snijd een mooie plak mango af (± 50 gram) en snijd deze in kleine blokjes. Meng eventueel met een beetje kokoslikeur.
Pureer de rest van de mango. Meng de mangopuree met de Griekse yoghurt en kokosrasp. Proef of je het zoet genoeg vindt. Heel misschien vind je dat je een klein beetje suiker moet toevoegen.
Verdeel het de mangoyoghurt over 3 glazen. Schep de mangostukjes erop.
ZO lekker dit dessert! Laatst geserveerd als dessert toen er vrienden waren. Heerlijke afsluiter van de BBQ!
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te lezen dat dit toetje lekker was, Bibi. Groet, Johanneke
BeantwoordenVerwijderen