donderdag 28 juli 2016

Arabische griesmeelpudding met dadels en rozenwater

Als ik griesmeelpudding zeg, wat zeg jij dan? Bessensap of bitterkoekjes? Dat zijn toch wel de klassiek Hollandse combinaties. Omdat ik nog een beetje in de Arabische sferen ben, gaf ik een draai aan de griesmeelpudding: ik voegde dadel en rozenwater toe. Wist je trouwens dat er griesmeelpoetsmachines bestaan? Ik las voor deze blog even wat achtergrondinformatie over griesmeel op wikipedia en daar kwam ik op de hoogte van het bestaan van deze machines. Ik ben benieuwd of iemand op een feestje wel eens zegt: "ik verkoop griesmeelpoetsmachines".


Arabische griesmeelpudding met dadels en rozenwater

  • 1/2 liter volle melk
  • 50 gram griesmeel
  • 40 gram suiker
  • 5 dadels, in kleine stukjes
  • paar druppels - 1/2 theelepel rozenwater (naar smaak)
Meng griesmeel en suiker in een kommetje. 
Breng de melk aan de kook. Roer het griesmeel door de kokende melk, zet het vuur laag en blijf 3 minuten roeren tot de vla dik wordt. 
Meng dadels en rozenwater door de griesmeelpap. Giet het mengsel in een met koud water omgespoelde puddingvorm en laat afkoelen. Stort de pudding op een schaal. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten