zaterdag 24 juni 2017

Muffins met blauwe bessen en kaneel - foodblogswap


Bijna het einde van deze zeer zonnige maand. Tijd voor weer een foodblogswap. Deze maand mocht ik iets uitzoeken op de blog van Loraine, abiteofcravings. Het werd, zoals vaker met de foodblogswap, iets zoets: muffins met blauwe bessen en kaneel. Bij mij ging er agavesiroop door in plaats van honing. Dat flesje stond nog in de kast dus dat is nu ook mooi leeg. Verder gebruikte ik gewone koemelk in plaats van amandelmelk. Ik heb geen koemelk-allergie of veganistisch eetpatroon, dus voor mij is dat net zo gezond. De muffins zijn goedgekeurd door het thuisfront. Ze waren snel op, maar dat was ook maar goed met de warmte.Vers fruit in gebak gaat dan sneller schimmelen dan normaal, en muffins bewaren in de koelkast is ook niet zo'n succes. Daar worden ze een beetje droog van. 

Muffins met blauwe bessen en kaneel

(10 stuks)
  • 120 gram bloem
  • 60 gram havermout
  • 20 gram havervlokken
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • snuf zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei
  • 225 gram Griekse yoghurt
  • 60 milliliter melk
  • 75 gram agavesiroop (of honing)
  • 1 theelepel vanilleextract
  • 100-150 gram blauwe bessen
Zet een muffinvorm klaar waar je 10 holletjes klaarmaakt. Ik heb zelf een vorm met hele ondiepe holletjes waar mijn siliconen cupcakevormpjes goed in blijven staan. 
Verwarm de oven voor op 175C. 
Meng alle droge ingrediënten (bloem tot en met kaneel) in een kom. 
Klop in een andere kom alle natte ingrediënten (ei tot en met agavesiroop) door elkaar. 
Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng snel door elkaar. Roer niet langer dan nodig is om het goed te mengen. 
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Stop in elke muffin 5-7 blauwe bessen. 
Bak de muffins op 175C in ± 20 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen