donderdag 22 juni 2017

Tomatensalade met gemberdressing

Salade van rode en gele tomaten met dressing met gember

Er is niets mis met een dressing van olijfolie, balsamico-azijn en wat gescheurd basilicumblad om door wat fijngesneden tomaten te scheppen. Zo simpel is deze tomatensalade met gember ook. Ik twijfelde ook een beetje of ik dit wel moest bloggen. Ik doe het toch omdat het idee van gember in een dressing net iets minder standaard is, en ik je misschien op een lekker idee breng. Mijn oma bracht mij ooit op het idee. Zij maakte vaak als snel bijgerecht bij vis en aardappelbolletjes een salade van een zakje sla, wat tomaat, wat komkommer. Daar ging dan een dressing door van olie, azijn en een fijngesneden bolletje gekonfijte gember en een paar fijngesneden dadels. Ik vond dat toen verrassend lekker, en doe sindsdien ook zelf geregeld gember door een sladressing. Die dadel zit niet in dit recept, maar onthou die ook maar. Daar komen ook veel positieve reacties op. 

Tomatensalade met gemberdressing

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)

  • 300 gram rode trostomaten
  • 200 gram gele cherrytomaatjes
  • 3 eetlepels koolzaadolie
  • 1 eetlepel sherry-azijn
  • 1 theelepel heel fijn gesneden ui
  • 1 theelepel fijngeraspte gember
  • 3 gekonfijte gemberbolletjes, fijngehakt
  • peper, zout
Was de tomaten. Snijd de trostomaten in halve plakken en de cherrytomaatjes doormidden. Doe in een mooie schaal. 
Klop de olie met de azijn tot het gemengd is. Doe er de ui en beide gembersoorten door. Breng op smaak met wat peper en zout. 

2 opmerkingen:

  1. Wél een goed idee. Zou er zelf niet aan gedacht hebben en hou wel van wat verrassende smaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, dan heb ik 'm in elk geval niet voor niets geblogd.

    BeantwoordenVerwijderen