Deze taart was dus een beetje een probeersel, maar hij viel erg in de smaak bij manlief en mannetje Q en ook bij mijzelf.
Sinaasappel-chocoladetaart
(springvorm van 24 cm doorsnede)
- 4 eieren (op kamertemperatuur)
- 100 gram suiker
- snufje zout
- 100 gram bloem
- 20 gram maizena
- 2 dl melk
- 15 gram custardpoeder
- 15 gram suiker
- 1 sinaasappel (goed schoon geboend)
- evt. een scheutje cointreau
- 0,5 dl slagroom
- 75 gram (extra) pure chocolade
- 200 gram marsepein
- een drupje oranje kleurstof
Klop de eieren met de suiker minstens tien minuten tot ze lichtgeel en schuimig zijn. Zeef daarna bloem en maizena hierboven en spatel dit door het ei-suikermengsel. Giet het beslag in de ingevette of met bakpapier beklede vorm en bak dit volgens het volgende schema: 13 minuten op 150 C, 13 minuten op 165 C en 13 minuten op 175-180 C. Laat de taartbasis een paar minuten in de vorm, en vervolgens op een rooster afkoelen.
Maak terwijl de taart in de oven staat de twee vullingen.
Sinaasappelpudding:
Rasp de sinaasappel en pers daarna de vrucht uit. Roer in een kommetje custardpoeder en suiker met een paar el melk door elkaar. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer dan het custardmengsel erdoor en laat nog een paar minuten pruttelen. Roer van het vuur rasp en sap door de custard. Roer het eventuele scheutje cointreau erdoor. Roer tijdens het afkoelen af en toe door.
Chocoladevulling:
Breng de slagroom aan de kook. Dit kan heel gemakkelijk in de magnetron. Voeg de in blokjes gebroken chocolade toe en laat onder voortdurend roeren de chocolade in de hete slagroom smelten. Voordat je de taart kan vullen moet dit zover afgekoeld zijn dat het niet meer makkelijk uitvloeit.
In elkaar zetten:
Snijd de afgekoelde taartbasis is drie lagen. Bestrijk de onderste laag met de sinaasappelpudding. Leg daarop laag twee. Bestrijk deze met de chocoladevulling. (als je de taart met marsepein bedekt, bewaar een klein beetje chocoladevulling om daar nog een versiering mee op de bovenkant te maken) Leg de bovenste taartlaag hierop.
Kneed de kleurstof goed door de marsepein. Rol dit dun en cirkelvormig uit. Ik gebruik een silliconenmatje onder en plastic folie boven. Leg de marsepein op de bovenkant van de taart. Versier eventueel nog met het kleine beetje chocoladevulling dat je nog iets verwarmt om het beter te kunnen verwerken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten