dinsdag 25 juli 2017

Havermoutpannenkoeken met mango en kokosmelk (foodblogswap)


Een verrassing voor manlief. Normaal maakt hij 's ochtends simpel havermoutpap met meestal een geraspte appel, wat rozijnen en kaneel erdoor. Maar nu werd de havermout veranderd in pannenkoeken. Gemaakt met deels kokosmelk en erbij lekkere zoete mango. 

havermoutpannenkoekjes met kokosmelk en mango foodblogswap

Het idee voor deze pannenkoeken met havermout deed ik op van de blog van Stéphanie, greatlittlekitchen. Deze maand mocht ik (weer) van haar blog iets uitzoeken voor de foodblogswap. Ik kookte een tijd geleden ook al een keer van haar blog, dus koos iets uit de periode tussen toen en nu. Daisy - van lekkerhappen - die al heel lang de verdeling maakt, zorgt ervoor dat je niet van een blog kookt waar je in de 3 voorafgaande maanden ook al een keer van gekookt hebt. Nog langer wordt lastig, vooral omdat de deelnemers elke maand weer verschillen. Van alle keren dat ik meegedaan heb met de foodblogswap is dit trouwens de eerste keer dat ik van een blog kook waar ik al eens eerder van gekookt heb. Stéphanie gebruikte trouwens een rijst-kokosdrank. Ik gebruikte deels "gewone" kokosmelk (die ik ook gebruik voor curry's en dergelijke) en deel "gewone" melk. 


Havermoutpannenkoeken met mango en kokosmelk (foodblogswap)


  • 100 milliliter kokosmelk
  • 100 milliliter melk
  • 1 ei
  • 100 gram havermout
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 1 mango, in blokjes
  • klontje boter
  • 2 theelepels bruine suiker
Klop de kokosmelk, melk en ei door elkaar. Meng de havermout erdoor. Laat het beslag een half uurtje rusten. Ik maakte het de avond van tevoren en liet het dus een nacht in de koelkast rusten. De volgende ochtend roerde ik er nog een scheutje extra melk door omdat het beslag wel erg dik was geworden. 
Verhit een (gietijzeren) koekenpan tot deze goed heet is. Smeer een beetje olie over de bodem. Schep 3 kleine lepels beslag in de pan zodat je 3 pannenkoekjes krijgt. Bak ze 2-3 minuten aan elke kant. Schep op een bord. Verhit nog wat boter en bak hierin de mango even aan. Bestrooi licht met wat suiker en laat iets karamelliseren. Geef de warme mango bij de havermoutpannenkoekjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten