maandag 14 augustus 2017

(Bloemkool)couscous met feta, abrikozen en olijven

Het mooie oranje bloemetje op deze couscous is de bloem van de Oost-Indische kers. Die kun je eten. Deze heb ik nog net gered van de luizen. 't Is echt heel erg dit jaar. Bijna al mijn goudsbloemen en Oost-Indische kers zitten dit jaar onder de luis. 

couscous bloemkool oost indische kers bloem

Mensen die geen (of weinig) koolhydraten willen eten maken couscous van bloemkool. Dat is geen echte couscous, maar je krijgt wel korreltjes. Ik vind een maaltijd zonder brood, aardappels, rijst, pasta, couscous, noedels altijd een beetje kaal. Dat vult niet zo. Of je moet er weer veel vlees bij eten, maar dat wil ik niet. Overigens eet ik chili sin carne wel zonder zo'n koolhydraatcomponent. Dat vult wel goed genoeg voor mij. 

Ik maakte wel korreltjes van de bloemkool maar deed die door echte couscous. Dus ik at couscous met bloemkoolcouscous. Erdoor gingen feta, abrikozen en olijven. Erbij maakte ik een groentestoof van spitskool, sperziebonen, de rest van de bloemkool met wat ras el hanout, harissa en ingelegde citroen erdoor. 

Couscous met en van bloemkool met feta, abrikozen en olijven

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)

  • 300 gram bloemkool
  • 150 gram couscous
  • zout
  • 3 verse abrikozen, in stukjes
  • 150 gram feta, in kleine stukjes
  • 75 gram zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
  • eventueel wat verse koriander, fijngehakt
Maal de bloemkool in een keukenmachine tot korreltjes.
Doe de couscous in een platte schaal en bestrooi met wat zout. Giet er 1,5 deciliter kokend water over en laat 10 minuten staan. Roer de couscous met een vork weer tot losse korreltjes. Meng de couscous met de bloemkool, abrikoos, feta en olijven. Bestrooi eventueel met wat verse koriander. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten