maandag 18 september 2017

Vakantie-eten - Frankrijk 5 - curry met kokosmelk, courgette, cashewnoten en thee


Over mijn specerijenvoorraad voor op de camping schreef ik al eerder. Thuis gebruik ik een curry ook wel specerijen als kardemom, gember, kaneel, kurkuma. Maar ik kan natuurlijk niet alles meenemen. Tijdens het nadenken over wat we gingen eten bedacht ik mij ineens dat ik ook lekkere thee mee had, die alleen uit specerijen bestond. De thee met kaneel en kardemom, waarbij ik lekkere taart bakte. Die zakjes thee kon ik natuurlijk ook in het avondeten verwerken. Dus ondanks dat ik niet al mijn specerijenpotjes mee had, maakte ik toch een lekkere curry met onder andere kaneel en kardemom als smaakmaker. Celestial heeft ook een thee op basis van gember en kurkuma. Die had ik niet meegenomen, maar kun je natuurlijk ook goed in de deze curry verwerken in plaats van de kurkuma en gember. Het gemberpoeder had ik stiekem toch nog bijgekocht in de vakantie. 


Curry met kokosmelk, courgette, cashewnoten, prei

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 3 personen)
 • 1 eetlepel olie
 • 1 kleine ui, gesnipperd
 • 1-2 theelepels sambal
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 1/2 theelepel kurkuma
 • 1 zakje thee kaneel en kardemom
 • 1 blik kokosmelk (400 milliliter)
 • zout naar smaak
 • 1 courgette, in gehalveerde plakjes (±350 gram)
 • 1 prei, in ringen (± 250 gram)
 • 1 gele paprika, in stukken van 2 bij 2 centimeter (±150 gram)
 • 100 gram cashewnoten
 • (wilde en witte) rijst voor erbij
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui een paar minuten tot deze begint te kleuren. Voeg sambal, kurkuma en gember toe en fruit even mee. Voeg de kokosmelk door en schraap even goed over de bodem van de pan zodat de specerijen mengen met de kokosmelk. Voeg het theezakje toe. Laat, met een deksel op de pan, de saus ± 5 minuten zacht pruttelen. Vis het theezakje uit de saus en voeg naar smaak zout toe. Meng de courgette, prei en paprika door de saus en laat de groente 5-10 minuten garen. Roer af en toe en voeg, als er veel vocht verdampt, een scheutje water toe. Proef nogmaals en pas eventueel aan. Meng er de cashewnoten door. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten