In de #foodybox herfst zat een potje gele currypasta van Sutharos. Van de zakjes en pakjes ben ik niet echt, en van veel potjes ook niet. Bij de ontvangst van de box las ik de ingrediëntendeclaratie. Dat kostte wel wat moeite hoor met zulke kleine lettertjes. Zo op het oog zag het er goed uit. Als ik zelf currypasta zou maken, had ik ook die ingrediënten (op het appelzuur na dan) kunnen gebruiken. De smaaktest liet nog even op zich wachten. Afgelopen weekend was het zover. Ik gebruikte de currypasta in combinatie met pastinaak. Ongewoon, maar aan de andere kant: in Ierland is pastinaak en kerriepoeder een geijkte combinatie. En de stap van kerriepoeder naar currypasta is niet zo heel groot. De currypasta rook goed en hij is pittig, ondanks de aanduiding 2 van de 5 pepertjes op de verpakking. Wij eten redelijk pittig, en vaak vinden wij iets uit een potje een beetje smakeloos en roer ik er maar een lepeltje sambal door. Dat is bij deze currypasta niet nodig. Het zoete van de pastinaak geeft mooi tegenwicht voor het pittige van de currypasta.
Pastinaaksoep met gele currypasta
(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)- scheutje zonnebloemolie
- 1 theelepel gele currypasta
- 250 gram pastinaak (schoon, gewicht, in stukjes gesneden)
- eventueel zout
- lente-ui of koriander voor garnering
Fruit de currypasta even in de olie. Voeg de stukjes pastinaak toe en schep om. Voeg een halve liter water toe en breng aan de kook. Laat met een deksel op de pan 10-15 minuten koken tot de pastinaak goed gaar is. Pureer de soep en breng eventueel op smaak met zout.
Schep de soep in kopjes en garneer met wat fijngesneden lente-ui of koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten