donderdag 17 januari 2019

Garnalencocktail met een tropisch tintje en rum-cocktailsaus

In de familie-app verschenen allemaal foto's van kerstpakketten. Leuk voor mijn familie, maar ik werk niet dus ook geen kerstpakket. Wel kreeg ik vlak voor kerst weer een foodybox. Zo had ik toch een soort van kerstpakket. De royale inhoud paste niet echt onder mijn kerstboompje. 


Blij werd ik met name van de bak Hollandse garnalen. Ik moest wel even aan de bak omdat het ongepelde garnalen waren. Geen probleem, dat lukt me wel. Van de schillen maakte ik een bisque met paprika erdoor, maar die smaakte me niet zo. Garnalen en paprika zijn vrij zoet, en het werd mij te weeïg. Waarschijnlijk werd het weeïge versterkt doordat mijn smaak een beetje van slag was als gevolg van terbinafine. 


Garnalencocktail met een tropisch tintje en rum-cocktailsaus

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 2 personen)
  • 2-3 blaadjes lollo bionda
  • 80 gram gepelde Hollandse garnalen
  • 50 gram avocado, in miniblokjes
  • iets citroensap
  • 50 gram mango, in miniblokjes
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel ketchup
  • 1 theelepel rum*)
  • paar druppels tabasco
  • paar druppels worcestershiresaus
Snijd de blaadjes sla in dunne reepjes en verdeel over 2 mooie coupes. 
Besprenkel de avocado met een paar druppels citroensap. 
Roer de mayonaise, ketchup en rum door elkaar in een kommetje en breng op smaak met een paar druppels tabasco, citroensap, worcestershiresaus en eventueel een snufje zout. 
Druppel wat saus over de sla. 
Meng de garnalen, avocado en mango door elkaar en verdeel over de 2 glazen. Lepel de saus over de garnalen. 

*) in de foodybox zat ook een proefflesje oude rum (RonAbuelo 12 anos). Om in de tropische sferen van de mango te blijven maakte ik geen klassieke whiskey-cocktailsaus maar een rum-cocktailsaus. Misschien is deze rum daar wel veel te goed voor, maar dat zij dan zo. 

3 opmerkingen: