zaterdag 20 april 2019

Gnocchi met radicchio, pompoen, olijven en blauwe kaas


Nu is pompoen niet echt een voorjaarsgroente, maar hij is wel mooi oranje. Met Koningsdag in het vooruitzicht kan ik dit recept nog wel posten. 

Op de verre achtergrond een plak pompoen met een knapperig korstje van broodkruim, salie en parmezaanse kaas. Daarmee verwerkte ik de rest van de pompoen. Zonder deze extra pompoen is dit recept voor 3 personen.

Gnocchi met radicchio, pompoen, olijven en blauwe kaas

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)
  • 400 gram (fles)pompoen
  • 1+1 eetlepel (koolzaad)olie
  • peper, zout
  • 1/2 theelepel sambal
  • 2-3 blaadjes salie, in dunne reepjes
  • 1 kleine prei (±150 gram)
  • 1 krop radicchio (± 300 gram)
  • 100 gram zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
  • 500 gram gnocchi
  • 150 gram rochebaron (of andere blauwe kaas)
Snijd de pompoen in blokjes ter grootte van ongeveer een halve gnocchi. Verhit een lepel olie in een koekenpan en bak de pompoenblokjes tot ze beginnen te kleuren. Bestrooi met wat zout en peper, roer de sambal en salie erdoor, voeg 3-4 lepels water toe en laat daarna met een deksel op de pan 5 minuten pruttelen. Meng dan de prei erdoor en laat nog 5 minuten pruttelen. Schep in een ovenschaal en meng de olijven erdoor. 
Veeg de pan schoon. Snijd de radicchio in 6 parten. Bestrijk ze met wat olie en bak ze op hoog vuur in de koekenpan tot er een lichtbruin randje ontstaat. Zet even apart. 
Breng water aan de kook en kook de gnocchi 2 minuten (iets korter dan dat ze boven komen drijven). Schep ze met een schuimspaan uit het water en verdeel over de ovenschaal met groente. Leg de parten radicchio er tussen. Verdeel de rochebaron over de gnocchi en zet de gnocchi ± 5 minuten onder een hete grill tot de kaas smelt en licht kleurt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten