donderdag 4 april 2019

Cake met peer, citroen en amandelschaafsel


De maaltijdbox waar ik laatst over schreef leverde ook nog wat lekkers voor bij de thee op. In de zak van de couscousmaaltijd zat een mooie, grote citroen. Voor de couscous zou ik niet alles nodig hebben, maar deze citroen was te mooi om niet helemaal af te raspen. Van de zuurkoolschotel bleef een half zakje amandelschaafsel over. Naast de maaltijdbox kreeg ik ook tas met biologisch fruit, met onder andere peren erin. Samen met ingrediënten die ik nagenoeg altijd in huis heb bakte ik even snel iets lekkers voor bij de thee.


Cake met peer, citroen en amandelschaafsel

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - vorm van ± 18 bij 18 centimeter)
  • 1 peer, geschild en in kleine blokjes (± 200 gram)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram suiker
  • 50 gram zachte boter
  • 25 gram yoghurt
  • 1 ei
  • rasp van 1/2 citroen
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 15 gram boter
  • 15 gram havermout
  • 25 gram amandelschaafsel
Leg een stuk bakpapier op de bodem van de vorm. 
Doe de peer met de honing en het citroensap in een klein pannetje en laat de peer op hoog vuur wat zachter worden. Schep af en toe om. Laat in het pannetje iets afkoelen. 
Klop de suiker met de boter tot een romig mengsel. Klop yoghurt, ei en citroenrasp erdoor. Meng als laatste het zelfrijzend bakmeel door het beslag. 
Verdeel het cakebeslag over de vorm. Schep de blokjes peer (zonder vocht) uit het pannetje en erdeel over de vorm. Verwarm het vocht op hoog vuur en laat verdampen tot er een eetlepel over is. Voeg de 15 gram boter toe en laat smelten. Meng havermout en amandelschaafsel door het botermengsel en verdeel dit over de blokjes peer. 
Bak de perencake op 175°C in ± 30 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd in 9 stukjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten