donderdag 25 april 2019

Roze chocolademousseOp de roze pindakoeken die ik in januari maakte komt de roze chocolade beter tot zijn recht dan in deze chocolademousse. Omdat de ruby chocolate gemengd wordt met witte slagroom, wordt het erg lichtroze. Dat is een tikje jammer, maar het is niet anders. Omdat de ruby chocolate echt roze van zichzelf is en er geen externe kleurstof door zit wilde ik ook geen roze kleurstof gebruiken om de mousse weer roze te laten kleuren.

Roze chocolademousse

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 5 glazen)
 • 1 + 1,5 deciliter slagroom
 • 150 gram ruby chocolate
 • 2 eetlepels rabarcello (of anders limoncello) 
 • 1 eiwit
 • 25 gram poedersuiker
 • ± 2 eetlepels granaatappelpitten
Breng 1 deciliter slagroom net tegen de kook. Zet het vuur uit en strooi de chocolade in de hete room. Laat rustig smelten. Ga niet direct roeren maar schud af en toe met het pannetje en roer pas voorzichtig om de laatste niet-gesmolten stukjes ook te laten smelten. Meng de rabarcello erdoor en laat afkoelen tot kamertemperatuur. De chocoladeroom moet nog zacht blijven om goed te kunnen mengen maar mag niet te heet zijn omdat anders de (andere) slagroom smelt. 
Klop de 1,5 deciliter slagroom net stijf. 
Klop het eiwit bijna stijf en klop er dan de poedersuiker door. Je krijgt dan een stevig, glanzend schuim. 
Spatel slagroom en eiwit snel en luchtig door het chocolademengsel. Verdeel over 5 mooie glazen en laat 3-4 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi vlak voor het serveren met wat granaatappelpitten.

4 opmerkingen:

 1. Hoi, naast de kleur smaakt de roze chocolade ook anders dan bruine. Komt de smaak wel tot uiting in dit dessert? Groet Nicolet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Nicolet, ik vind zelf de roze chocolade als je deze op zich zelf eet smaken naar wit met wat fris-zuur-fruitigs erin. Dat zuur-fruitige valt wel deels weg door de roze chocolade op deze manier te verwerken. Door toevoeging van room en suiker krijgt het "witte" element in de roze chocolade meer nadruk, is mijn idee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien dan toch meer chocolade gebruiken, of een drupje kleurstof? Zo zonde anders, want die roze chocolade is volgens mij een stuk duurder dan witte (omdat het geen chocolade is). Of zijn alleen de Kitkats zo duur??

   Verwijderen
  2. Ik weet niet meer hoe duur de roze chocolade was. Ik heb een zak van 2,5 kg gekocht bij de Sligro. Hij was wel duurder dan de witte, maar ik heb geen flauw idee meer in welke ordergrootte. Het zal niet 2 keer zo duur zijn geweest, want dan had ik het niet gekocht. Ik heb wel gezien dat er in de supermarkten wat producten liggen met ruby chocolate, en die zijn relatief duur.

   Verwijderen