woensdag 30 oktober 2019

Tortelloni met rauwe ham, vijgen, geroosterde biet en rucola


Af en toe krijgt GZQ zijn eigen bordje eten als ik iets maak waar hij echt niet van houdt; zuurkool bijvoorbeeld. Vaak is dat dan pasta. Soms met een portie rode saus uit de vriezer; als ik lasagne maak is er altijd bewust saus te veel zodat ik dat weer achter de hand kan hebben. Maar ook geregeld is het de kant-en-klare ravioli met gehakt en daarbij verse pasta. Heel fijn dat de AH die geregeld in de bonus doet. 
Maar dan sta je dus voor het schap met kant-en-klaar, waar ik niet zo vaak bij kom, te neuzen. Ik besloot om toch maar eens ook een pak pasta mee te nemen voor ons zelf. Deze tortelloni met kaas & noten is de basis voor dit toch best chique ogende gerecht. Ik moet wel zeggen dat ik de noten niet zo terug proefde. Dus een paar fijngehakte walnoten er extra over strooien kan geen kwaad. 


Tortelloni met rauwe ham, vijgen, geroosterde biet en rucola

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 2 personen)
  • 200 gram geroosterde bietjes *)
  • 4 plakken rauwe ham
  • koolzaadolie
  • 3 vijgen, elk in 8 partjes
  • 1 eetlepel granaatappelmelasse
  • peper
  • 1 pak koelverse tortelloni met noten & kaas (250 gram, AH)
  • 4 eetlepels slagroom
  • blaadjes van 3-5 takjes tijm
  • 40 gram rucola
*) Omdat voor dit gerecht niet veel geroosterde biet nodig is, is het efficiënter om in de 2 dagen voor of na dat je dit maakt ook iets met geroosterde biet te maken. Je kunt dan alles in 1 keer in de oven roosteren. Je hebt ongeveer 350 gram rauwe biet nodig om 200 gram geroosterde biet te krijgen. Of je roostert de biet gelijk met iets anders. Bij mij kwam dat deze keer niet helemaal uit. Ik schilde daarom de biet en sneed 'm in kleine blokjes. Met een klein scheutje water gaarde ik de blokjes biet 3 minuten op 1000 Watt in de magnetron. Daarna goot ik ze af, mengde ze met olie en een paar takjes tijm en zette ze nog 15-20 minuten op 200C in de oven. 
Verhit een koekenpan, bestrijk met een drupje olie, leg de ham plat neer en laat de ham 2-3 minuten bakken. Scheur in kleine stukjes. 
Kook de tortellini volgens de aanwijzing op het pak gaar. 
Verwarm ondertussen in een klein pannetje de slagroom met de tijm en wat peper. 
Warm de bietjes eventueel nog op. 
Doe nog wat olie in de koekenpan en bak de partjes vijg aan 1 kant, zet het vuur uit en besprenkel met de granaatappelmelasse en schep op een bord. 
Giet de tortellini af. Meng er de tijmslagroom en de rucola door. Verdeel over 2 borden en verdeel er de bietjes, vijgen en rauwe ham over. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten