Ik ben niet zo van het koken met zakjes en pakjes, maar wat is een pakje of zakje? Een zakje tacokruiden, dat heb ik net makkelijk bij elkaar gestrooid uit mijn kruidenpotjes. Pindasaus komt soms uit een bak (wel de variant waar je zelf water aan moet toevoegen) als ik voor 1 persoon een beetje pindasaus nodig heb, en soms maak ik die zelf op basis van pindakaas. Die pinda's maal ik dan niet eerst zelf tot een pasta. Sambal en mosterd maak ik ook niet zelf. Chutney weer wel. Verse pesto is een grensgeval. Als we bijvoorbeeld zelfgedraaide verse tagliatelle met pesto zouden eten, dan zou ik de pesto zelf maken. Maar in dit snelle bordje eten gaat wel een bakje gekochte (verse) pesto. Dus geen lang houdbare pesto uit een potje, want dat lijkt helemaal niet op pesto. Ook in dit bakje verse pesto zitten een aantal dingen die ik niet zou gebruiken, maar het kan er mee door op deze manier en het scheelt wel tijd.
Gnocchi met sperzieboontjes, broccoli en pesto + tomaat-feta-olijfsalade
(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 3 personen)- 200 gram broccoli
- 200 gram sperzieboontjes
- 1 pak gnocchi (500 gram)
- 1 bakje verse pesto (125 gram)
- 300 gram tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels balsamicoazijn
- peper, zout
- 40 gram zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
- 50 gram feta, in kleine blokjes
- eventueel 40 gram rucola
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en halveer de sperzieboontjes. Breng gezouten water aan de kook in een grote pan. Kook hierin eerst de broccoli 2-3 minuten, haal met een schuimspaan uit het water, leg even apart en kook daarna de boontjes 3-4 minuten. Schep ook met een schuimspaan uit de pan en leg bij de broccoli. Kook nu de gnocchi in 2-3 minuten gaar. Giet af. Meng pesto, broccoli en sperzieboontjes door de gnocchi.
Voor de salade: snijd de tomaten in partjes en doe ze in een schaal. Meng er de olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout door en laat even staan. Meng er vlak voor het serveren de olijven, feta en eventueel rucola door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten