woensdag 25 september 2019

Ricottacake met amandel en lemoncurd


Deze cake werd door de mannen hier in huis enthousiast ontvangen. Vooral het laagje lemoncurd viel in de smaak. Ik had eigenlijk iets minder enthousiasme van hen verwacht omdat de structuur van deze cake een stuk compacter en een tikje droger (ondanks de ricotta) is dan een gewone cake. Ik dacht dat zij dat minder lekker zouden vinden. Dus als jij ook twijfelt, probeer gewoon een keer een cake met ricotta door het deeg. 


Ricottacake met lemoncurd en amandelen

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - ovenschaal + 18 bij 25 centimeter)
  • 100 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 125 gram suiker
  • 3 eieren
  • wat citroenaroma of citroenrasp
  • 250 gram ricotta
  • 75 gram amandelmeel
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100-150 gram lemoncurd
  • 20 gram geschaafde amandelen
Klop de boter met de suiker in ± 5 minuten tot een romig geheel. Klop er 1 voor 1 de eieren door. Klop de ricotta en het citroenaroma door het beslag. Meng er tot slot het amandelmeel en het zelfrijzend bakmeel door. Verdeel het beslag over de met bakpapier beklede vorm. Verdeel de lemoncurd over de bovenkant van het beslag en bestrooi met de geschaafde amandelen. 
Bak de ricottacake op 160C in ± 50 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten