zaterdag 7 september 2019

Parfait met lemoncurd en passievrucht


Dit toetje werd met heel veel enthousiasme ontvangen door het ene gezinslid en de ander vond de pitjes van de passievrucht toch niet zo geslaagd. Dus dat glaasje ging weer terug de diepvries in en werd een paar dagen later lekker leeggelepeld. 
Het voordeel van de de combinatie slagroom en gezoete gecondenseerde melk is dat het mengsel niet keihard bevriest. Je hoeft het dus niet al roerend te laten bevriezen. Je kunt dit ook merken als je een restje gecondenseerde melk invriest. Dat wordt ook niet keihard. Ik vroor het in een diepvrieszakje in en eenmaal bevroren kon je er nog steeds in voorzichtig in knijpen. 


Parfait met lemoncurd en passievrucht

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 5 glaasjes)

  • 250 milliliter slagroom
  • 200 gram gezoete gecondenseerde melk (1/2 blikje)
  • 100 gram passievruchtvruchtvlees (uit de diepvries is prima)
  • 100 gram lemoncurd (potje of zelfgemaakt)
  • eventueel poedersuiker
  • 2 eetlepels limoncello + voor bij het serveren
  • meringues om erboven te verkruimelen 
Zet 5 mooie glazen klaar die in de diepvries kunnen. 
Klop de slagroom net stijf. 
Klop gecondenseerde melk, passievrucht, lemoncurd en limoncello door elkaar. Dit wordt ook iets stijver en luchtiger. Meng slagroom en het gecondenseerde melkmengsel door elkaar. Proef of je het zoet genoeg vindt; klop er anders poedersuiker naar smaak door. 
Verdeel het parfaitmengsel over de glazen en zet minimaal 3 uur in diepvries. Een dag van tevoren maken kan ook heel goed. Haal de glazen dan ± 15 minuten voor het serveren uit de diepvries. Verdeel vlak voor het serveren wat verkruimelde meringue en een klein scheutje limoncello over de glazen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten