woensdag 28 augustus 2019

Cake met crème fraîche door het deeg en aalbessen

Die 3 doosjes aalbessen (bij elkaar 900 gram) die ik had gekocht, dat ging toch niet zo snel als verwacht. Manlief en GZQ vonden ze alleen eetbaar als er heel veel suiker bij ging. Gelukkig was de kwaliteit wel goed want in de koelkast bleven ze zeker 1,5 week goed. Van deze cake werden de bessen ook vakkundig afgepeuterd door GZQ, want ook op deze manier waren te zuur. 




Cake met crème fraîche door het deeg en aalbessen

(rechthoekige vorm van ± 20 bij 30 centimeter)
  • 150 gram boter (kamertemperatuur)
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren 
  • 2 theelepels vanille extract
  • 150 gram crème fraîche
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram aalbessen, gerist
Klop de boter met de suiker ± 5 minuten tot een romig mengsel. Klop er 1 voor 1 de eieren door. Klop er de vanille en de crème fraîche door. Meng er het bakmeel door. Verdeel het beslag over de vorm en strijk glad. Bestrooi met de aalbessen. 
Bak de cake op 160C in 50-60 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten