woensdag 11 september 2019

Geroosterde biet-sperziebonen-perziksalade met gorgonzola en pistachenootjes


Dit was nog even nagenieten van de zomer met de verse perziken en sperzieboontjes in deze goedgevulde salade. Voor GZQ maakte ik een deel zonder gorgonzola maar met brie. Dat viel bij hem beter in de smaak. Ik moet zeggen dat gorgonzola ook niet mijn favoriet is, dus vervang gerust door iets anders. Geitenkaas zou ook goed kunnen. 

Geroosterde biet-sperziebonen-perziksalade met gorgonzola en pistachenootjes

(3 personen)
  • 700 gram rauwe bietjes
  • 1 + 2 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
  • 4 takjes tijm
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 bosje waterkers (of zak 75 gram)
  • 2 perziken
  • 150 gram gorgonzola
  • 50 gram gepelde pistachenoten
Snijd de bietjes in 4-8 partjes, afhankelijk van de grootte van de bietjes. Mijn bietjes waren vrij klein (maximaal 100 gram per stuk), dus ik sneed ze in vieren. Meng ze in een ovenschaal met 2 takjes tijm, 1 lepel olie, wat peper en zout en rooster ze op 200 C in 30-40 minuten gaar. Laat iets afkoelen en trek de schil eraf. 
Klop de rest van de olie met de balsamicoazijn, honing en wat peper en zout tot een dressing. Schep de bietjes en dressing door elkaar. 
Haal de sperziebonen af, kook ze in 2-3 minuten beetgaar, giet af en spoel ze daarna koud. Laat goed uitlekken. 
Maak de waterkers wat kleiner en verdeel over een grote schaal. Verdeel de bietjes en sperziebonen erover. Snijd de perziken in dunne schijfjes en verdeel over de salade. Brokkel de gorgonzola over de salade en bestrooi met de pistachenoten. 
Geef er lekker brood bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten