woensdag 20 november 2019

Cheesecake met mango en kokos


Deze gebakken cheesecake is gebaseerd op deze taart met abrikozen en amandel. Die was erg geslaagd, dus die methode voor cheesecake kon ik mooi als basis gebruiken. Een tijd geleden maakte ik al een cheesecake met mango, maar ik kon de foto nergens meer terugvinden. Daarom bakte ik 'm nog maar een keer. 
Op het moment dat ik dit typ hebben we net een stukje bij de koffie gehad. Ik moet alleen nog even kijken of ik niet een stukje moet weggeven. GZQ vond namelijk dat er een raar bijsmaakje aan zat. Ik vermoed dat het de mango is. Mango heeft soms een typisch smaakje dat niet iedereen lekker vindt. Maar een cheesecake als deze is nu eenmaal niet lang lekker. Appeltaart, cake eet ik rustig 3-5 dagen na het bakken nog met smaak op, maar dat zie ik hiermee niet gebeuren. 


Cheesecake met mango en kokos


(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - springvorm van 20 centimeter doorsnee)
  • 500 gram kwark
  • 175 gram biscuitjes (haverkoekjes, volkorenkoekjes oid)
  • ± 75 gram gesmolten boter
  • 15 gram geraspte kokos
  • 225 gram roomkaas
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 20 gram geraspte kokos
  • 2 eetlepels kokoslikeur
  • 3 eieren, losgeklopt in een apart kommetje
  • 250 gram mango, in stukjes
Begin een paar uur van tevoren met de kwark. Leg een stukje kaasdoek in een zeef en stort hierin de kwark. Laat uitlekken tot je 375 gram kwark overhebt. 
Klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm. 
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels. Verdeel dit mengsel over de bodem en zijkanten (helemaal tot bovenaan lukt waarschijnlijk niet) van de vorm. Bestrooi met de 15 gram kokos. 
Roer de roomkaas los met de suiker en meng met de uitgelekte kwark, 20 gram kokos, kokoslikeur en de eieren. Gebruik liever geen mixer omdat je dan teveel lucht in je mengsel krijgt. Dat zorgt weer sneller voor barstjes in je cheesecake. 
Verdeel de stukjes mango over de koekjesbodem en giet hierop het kwarkmengsel. Bak de cheesecake op 170°C in ± 1 uur gaar. Laat een uur afkoelen in de oven, die je op een kier zet. Laat daarna verder afkoelen in de koelkast. 
Eet daarna zo snel mogelijk op. Cheesecake veroudert snel. Je zult er niet ziek van worden, maar het vocht trekt in de bodem en dan krijg je een beetje een muffe smaak. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten