woensdag 29 januari 2020

Blondies met gember


Snel iets lekkers bakken voor bij de koffie van het weekend. Toen ik er mee bezig was zag GZQ de gember en dat leek hem geen lekker idee. En mij leek het juist zo'n goed idee. Maar ja, flexibele moeder als ik ben liet ik de gember uit het beslag en strooide dat dan maar over de helft van de bovenkant. Dat werkte ook. En het was zeker een geslaagde combinatie. 


Blondies met gember

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - rechthoekige vorm van ± 18 bij 25 centimeter)

  • 75 gram boter
  • 125 gram witte chocolade 
  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 8 gemberbolletjes (op siroop), fijn gehakt
Leg een stuk bakpapier op de bodem van de vorm. 
Ik gebruik deze chocoladedruppels. Als je een reep gebruikt, hak die dan eerst grof. Doe de boter en de chocolade in een hittebestendige kom. Hang deze op een pan met daarin een laagje bijna kokend water. Laat de boter en chocolade rustig smelten; roer pas tegen het einde. 
Klop de eieren met de suiker 1-2 minuten. Klop de bloem erdoor. Meng het boter-chocolademengsel erdoor. Meng tot slot de fijngehakte gember door het blondiebeslag. Verdeel over de vorm. 
Bak de gemberblondie in 30 minuten op 160C gaar. 

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ik zie je reactie nu pas - weer iets raars met de instellingen. Maar ik kan nu wel zelf reageren, want dat werkte een tijd geleden weer niet. Inderdaad mjam.

      Verwijderen