woensdag 8 januari 2020

Chocolade-sinaasappelcakejes (vegan)



Laatst aten we mapo tofu maar niet met zoveel mensen als ik van tevoren dacht, dus hield ik een pakje silken tofu over. Silken tofu is puddingachtig en erg lastig om in nette stukjes of plakjes te verwerken. Het is te zacht om echt om te draaien. Toen bedacht ik dat ik een keer een chocolademousse van silken tofu had gemaakt, en die was lekker. Vervolgens googelde ik op "silken tofu zoet recept" en kwam op een vegan cake uit op de site van Carola; het oorspronkelijke recept is van Eke Mariën. Met dat recept als leidraad bakte ik vegan cakejes van de silken tofu.

Voor als je op zoek gaat in de toko: dit is de silken tofu die ik gebruikte. Er zullen vast meer merken werkbaar zijn, maar deze gaf in elk geval een goed resultaat.


Chocolade-sinaasappelcakejes

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 10-12 stuks)
  • 1 sinaasappel, geraspt en uitgeperst
  • 50 gram kokosolie
  • 1/4 theelepel oplosespresso
  • 25 gram cacao
  • 175 gram silken tofu
  • 100 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • ± 8 gebroken pecannoten
Verwarm de kokosolie met de sinaasappelrasp, oploskoffie en cacao zodat de kokosolie smelt. Het hoeft niet heel heet te worden. Roer alles door elkaar zodat de cacao oplost en er geen klontjes meer zijn. 
Mix de silken tofu, suiker, kokosolie en sinaasappelsap door elkaar. Meng er bloem en bakpoeder door. Verdeel het beslag over kleine cakevormpjes. Verdeel de gebroken pecannoten over de bovenkant. 
Bak de vegan cakejes op 180C in ± 20 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten