woensdag 20 mei 2020

Cakehartjes met aardbei, rabarber en amandel


Af en toe word ik zo simpel van mezelf. Het idee was om de blokjes rabarber door het deeg te doen en alleen aardbei bovenop. Net als in het recept begon ik met het in stukjes snijden van de rabarber. Terwijl ik verder het beslag maakte heeft het bakje met de rabarberstukjes de hele tijd voor mijn neus gestaan. Maar ik zag het pas echt weer toen het de stukjes aardbei al bovenop de cakejes lagen, dus niet echt handig meer om alles er weer uit te scheppen. Dus vandaar dat op mijn cakehartjes wel op de bovenkant rabarber is te zien. 
Ik maakte deze cakejes als dessert bij het moederdagmenu dat we bij mijn ouders afgaven. Vandaar de hartjes. Maar ook in een ander vormpje is deze combinatie natuurlijk ook erg lekker. Dus ook al is moederdag voorbij, ik blog ze toch. 

Cakehartjes met aardbei, rabarber en amandel 

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 4 cakejes)
  • 50 gram rabarber
  • 40 gram suiker
  • 50 gram zachte boter
  • 1 ei
  • 50 gram amandelspijs, verbrokkeld
  • 70 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel melk 
  • paar aardbeien
Vet de vormpjes in en leg een op maat geknipt stukje bakpapier op de bodem. 
Snijd de rabarber in kleine blokjes en meng ze in een kommetje met een lepel van de suiker. 
Klop de boter met de rest van de suiker romig. Klop het ei erdoor. Klop het amandelspijs erdoor. Meng het zelfrijzend bakmeel door het beslag en daarna de melk. Meng er als laatste de stukjes rabarber door. 
Verdeel het cakebeslag over de vormpjes en strijk glad. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel over de bovenkant.
Bak de cakehartjes op 175C in 25-30 minuten gaar. 
Laat afkoelen in de vormpjes. 

2 opmerkingen: