Bramenkwarktaart
(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - springvorm 20 centimeter)
- 200 gram bastognekoeken (of 150 gram + 50 gram simpele biscuitjes)
- 100 gram boter
- 75 gram witte chocolade, grof gehakt (of callets)
- 100 + 150 gram bramen
- 2 deciliter slagroom
- 500 gram (magere) kwark
- 1 pakje vanille saroma (kloppudding)
- 1/2 zakje taartgelei
- 75 milliliter ongezoet bramensap + 50 milliliter water of
- 1 eetlepel frambozenlimonadesiroop aangevuld met water tot 125 milliliter of
- 125 milliliter water + 1 theelepel suiker
Klem een stuk bakpapier tussen de rand en de bodem van de springvorm.
Smelt de boter op laag vuur. Laat de boter niet bruin worden. Zodra de boter is gesmolten kan het vuur uit. Verkruimel ondertussen de koekjes in de keukenmachine tot fijne kruimels. Meng de kruimels door de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Laat even hard worden in de koelkast.
Doe de chocolade in een hittebestendige kom. Hang deze op een pan met daarin een laagje bijna kokend water en laat de chocolade rustig smelten. Bestrijk de koekjesbodem met de gesmolten chocolade en laat even hard worden in de koelkast.
Pureer de 100 gram bramen.
Klop de slagroom (zonder suiker) stijf.
Meng de kwark en het puddingpoeder door elkaar. Meng de bramenpuree erdoor en tot slot de stijfgeklopte room. Als het goed is, is het zoet genoeg. Verdeel de vulling over de bodem en zet een uur in de koelkast.
Roer het taartgeleipoeder met een beetje van het gekozen vocht tot een papje. Breng de rest van het vocht aan de kook. Roer het papje erdoor en laat 1 minuut doorkoken. Roer de 150 gram bramen erdoor. Verdeel dit over de bovenkant van de taart. Laat de gelei opstijven in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten