woensdag 4 november 2020

Honingparfait met moerbeien


Dit was voor ons een lokaal toetje. Iemand uit onze buurt heeft bijenkasten in zijn tuin en verkoopt de - erg lekkere -honing. De moerbeien kwamen uit de kantoortuin aan de overkant van ons huis. Maar die mag je ook door bramen vervangen of ander fruit. En de eieren hadden ook nog van kippen uit de buurt kunnen komen, want er is ook iemand die af en toe eieren te koop heeft. 

Honingparfait met moerbeien

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 4-6 personen)
  • 2 deciliter slagroom
  • 2 eieren
  • 70 gram honing
  • 20-30 moerbeien 
Bekleed een (rechthoekige) vorm van ± 0,75 liter inhoud met plastic folie. Zorg dat je stuk folie zo groot is dat je het straks over de bovenkant kan omslaan. Mijn vorm was iets groter zodat de plakken parfait niet zo heel hoog zijn uitgevallen. 
Klop de koude slagroom net stijf en zet nog even koud weg. 
Doe de eieren met de honing in een hittebestendige kom. Hang deze op een pan met daarin een laagje bijna kokend water. Klop de eieren met de honing minstens 5 minuten met de handmixer tot je een dikke, bleekgele crème hebt. Haal de kom van de pan af en klop dan nog 1-2 minuten door om het mengsel iets af te laten koelen. Spatel de slagroom door het honingmengsel. Verdeel over de vorm en dek af met het overhangende folie. Zet de parfait minstens 3 uur in de vriezer om hard te worden. 
Als je parfait een dag van tevoren maakt, haal 'm dan een minuut of 10 voor het aansnijden uit de vriezer. Parfait wordt geen keihard ijs, maar net iets zachter maakt het gemakkelijker om de parfait (met eventueel een warm mes) in plakken te snijden. 
Leg een plak honingparfait op een bordje en garneer met de moerbeien.

Het idee van de parfait is gebaseerd op een recept van Nigella Lawson

Geen opmerkingen:

Een reactie posten