Ben je op zoek naar een recept met een bepaald ingrediënt, dan kun je op de homepagina helemaal naar onderen gaan. Daar vind je een wolk met door mij in een recept gebruikte ingrediënten. Als het goed is, krijg je daarmee alle recepten met het betreffende ingrediënt.Tot slot kun je ook nog "zoeken-op-deze-blog" (rechtsboven op de homepagina), alleen moet google daar nog een beetje aan werken, want dat geeft niet altijd een goed resultaat.
AARDAPPELS
Prei met ham en kaas en aardappelpuree
Tortilla met knolselderij
Andijviestamppot met geitenkaas en abrikozen
Nog meer stamppotten, ovenschotels met puree en tortilla's
BROOD (en een enkele pannenkoek of tortilla)
Geblokt brood met spinazie en kurkuma
Suikerbrood
Broodpudding met appel en rozijnen
Gevuld turks brood
Alle broden om te bakken en gerechten met brood erin
BULGUR/COUSCOUS/QUINOA en andere graanachtigen
Quinoa met boerenkool en cranberries
Spelt met pompoen, champignons en gegrilde haloumi
Bulgur met watermeloen, feta, olijven en munt
Freekeh met geroosterde spruitjes, knolselderij en witte kaas
Alle gerechten met lekkere korreltjes
GERECHTEN MET EI (hartig) OF TOFU
Tofu pangang
Frittata met zoete aardappel, geitenkaas en rode ui
Thaise zoetzure groente met tofu en cashewnoten
Indiase eiercurry met spinazie, tomaat en kokos
Alle gerechten met ei of tofu (sommigen zelfs met allebei)
HARTIGE TAARTEN/QUICHES
Hartige baklava met geitenkaas en dadel
Pompoentaart met blauwe kaas en membrillo
Spiraaltaart met spinazie en feta
Pittige worteltaartjes
Alle hartige taarten en quiches
INMAAK
Bietengemberrelish
Watermeloenzoetzuur
Peervlierbessenjam
Citroenmarmelade
Alle chutneys en jams
LIMONADE/SAPJES/DRANKJES
Ananassiroop met gember
Vlierbessensiroop
Watermeloensap
Alle dorstlessers
NOEDELS EN RIJST
Perzische juwelenrijst
Risotto met kastanjechampignons
Mihoen met paksoi en ananas
Nog meer noedels en rijst, inclusief 18 risotto's
PASTA EN PASTASAUZEN
Gnocchi met groene kool, chorizo en parmezaanse kaas
Pasta met groene groente, kruidenroomkaas en cashewnoten
Lasagne met pompoen en spinazie
Alle pasta's en pastasauzen op een rij
SALADE'S (koud/lauw/warm)/GROENTEGERECHTEN
MET VLEES EN/OF VIS
Aziatische salade met eend en sinaasappel
MET KAAS
Bietjes, roodlof, sinaasappel, olijven en fetasalade
Waterkers met granaatappel en mozzarella
ENKEL GROENTEN EN/OF PEULVRUCHTEN
Auberginestoof met kikkererwten en rozijnen
Witlofwortelsalade met tahindressing
Champignonvadouvanragout met ananas
ALLE SALADE'S EN GROENTEGERECHTEN (en dat zijn er behoorlijk wat)
SAUZEN en een enkele dip
Auberginedip (gerookt)
Kumquatsaus met gember en ui
Rode currymayonaise
Alle sauzen en dipjes
SOEP
Champignonsoep
Pindasoep
Turkse pompoensoep
Knolselderijsoep met hazelnotenroom
Nog veel meer lekkere soepen
VISGERECHTEN
Laksa met mosselen
Makreel-bietjessalade met mierikswortel
Zalm met sesamkorstje en paksoinoedels
Alle visgerechten
VLEESGERECHTEN
RUND, VARKEN, KIP, LAM - alle gerechten hiermee
RUNDVLEES
Gehaktbrood met appel en venkel
Goulash
VARKENSVLEES
Buikspek uit de oven met venkel en citroen
Varkenshaas in salade met rabarberdressing
KIP EN ANDER GEVOGELTE
Eendenbout in currysaus met lychees en kokosrijst
Kip in de hoed (hartige taart met kip, kersen en kerrie)
OVERIG VLEES
Lamsbout met munt en tomaatjes
Konijn met chorizo en paprika
ZOETE GERECHTEN - CHOCOLADE
Chocoladetaart met amarenekersen en amandelen
Chocoladetaart met abrikozen
Alles voor de chocoholic
ZOETE GERECHTEN - KOEKJES/CAKEJES/KLEIN GEBAK
Amandelcakejes met sinaasappelsiroop
Macarons met frambozen en chocolade
Dadeltaartjes met amandelen
Nog meer koekjes en cakejes
ZOETE GERECHTEN - TAARTEN EN CAKE
Slof met bloedsinaasappelcrème, pistache en meringue
Aardbeienkwarktaart (cakebodem)
Appeltaart met nectarine en spijs
Nog heel veel lekkere taarten - voor elk weekend 1
ZOETE GERECHTEN - IJS EN OVERIGE TOETJES
Tiramisu-ijs
Pistacheijs
Rozemarijnijs
Panna cotta met gember en rabarbermoes
Basilicumcitroenmousse
Griesmeelpudding met bitterkoekjes
Alle toetjes
wauw! dit maakt me weer enthousiast over koken! juiste balans tussen speciaal en normaal! :)
BeantwoordenVerwijderenHoi Francis, leuk om te lezen. Succes en veel plezier met koken. Groeten Johanneke
BeantwoordenVerwijderen