bijna net zo lekker als thuis

  • Blog - thuispagina
  • Welkom
  • Receptenindex
  • (W)etenswaardigheden
  • Leesvoer
  • 10 * vegetarisch
  • maaltijden - Lekkersvanthuis

SAUZEN en een enkele dip

Ananastomaatchutney (vers)
Auberginedip (gerookt)
Auberginepuree
"Babi" pangangsaus
Baharat (specerijenmengsel)
Basilicumhollandaise
Bearnaisesaus
Biet-zwarte knoflooksaus
Bloemkoolhummus
Boerenkoolpesto
Bramenketchup en bramenbarbecuesaus
Camembert uit de oven met walnoot, roze peper en tijm
Currypasta (groene)
Dipsaus met radijs
Dragonpesto
Gemberdressing (bij tomatensalade)
Hollandaise met sinaasappel
Honing-mosterddressing (bij kipsalade)
Hummus
Kersensaus met steranijs (voor bij vlees)
Knolselderijdip
Komkommeryoghurtdip (cacik)
Korianderchutney (vers, afghaans)
Kumquatsaus met gember en ui
Labneh van geitenyoghurt met tijm en rode peper
Mangokorianderraita
Paprikasaus, zoetzuur (bij zeebaars)
Paprika-amandelsaus
Paprika-rode peperdip met walnoot
Paprika-rode pepersaus
Paprika-tomatensaus met kaneel en honing
Pesto (met verse pasta)
Peterselieansjovisboter
Raita met banaan en kardemom
Rode currymayonaise (bij gerookte zalm met komkommer en mango)
Roomkaas met gerookte paprika
Roomkaas met vijgen
Rozenharissa
Salsa van kaapse kruisbessen, jalapenopeper en rode ui (bij lamsnek)
Salsa verde
Salsa viola van paarse boerenkool
Tomaatkoriandersalsa
Tomatenboter
Tomatendressing
Tomatensaus
Tomatensaus (voor bij pasta)
Tomatensaus (marokkaans)
Tomatensaus (pittige) bij chorizogehaktballen
Tomatentapenade met cashewnoten
Ui, tomaat en pruimchutney (kort houdbaar)
Waterkerspesto
Wortelhummus
Wortelsesamdip
Zoete aardappelhumus

Homepage
Abonneren op: Posts (Atom)

Zoeken in deze blog

welkom

Leuk dat je op mijn blog met recepten bent beland. Lees verder onder 'welkom' over mij en de naam van mijn blog. Veel plezier met lezen, koken en eten. Geniet van alle lekkersvanthuis.

Johanneke

Neem ook een kijkje op mijn FB-pagina

Lekkersvanthuis

Promoot jouw pagina ook

blogarchief

  • ▼  2024 (7)
    • ▼  december 2024 (1)
      • Dark & stormysiroop
    • ►  oktober 2024 (2)
    • ►  juni 2024 (1)
    • ►  maart 2024 (3)
  • ►  2023 (3)
    • ►  december 2023 (1)
    • ►  november 2023 (1)
    • ►  oktober 2023 (1)
  • ►  2022 (16)
    • ►  december 2022 (1)
    • ►  oktober 2022 (1)
    • ►  september 2022 (2)
    • ►  augustus 2022 (2)
    • ►  juli 2022 (1)
    • ►  juni 2022 (2)
    • ►  maart 2022 (4)
    • ►  februari 2022 (3)
  • ►  2021 (36)
    • ►  december 2021 (2)
    • ►  november 2021 (1)
    • ►  oktober 2021 (4)
    • ►  september 2021 (2)
    • ►  augustus 2021 (2)
    • ►  juli 2021 (1)
    • ►  juni 2021 (3)
    • ►  mei 2021 (4)
    • ►  april 2021 (4)
    • ►  maart 2021 (5)
    • ►  februari 2021 (4)
    • ►  januari 2021 (4)
  • ►  2020 (53)
    • ►  december 2020 (6)
    • ►  november 2020 (4)
    • ►  oktober 2020 (4)
    • ►  september 2020 (5)
    • ►  augustus 2020 (4)
    • ►  juli 2020 (5)
    • ►  juni 2020 (4)
    • ►  mei 2020 (4)
    • ►  april 2020 (5)
    • ►  maart 2020 (3)
    • ►  februari 2020 (4)
    • ►  januari 2020 (5)
  • ►  2019 (48)
    • ►  december 2019 (3)
    • ►  november 2019 (4)
    • ►  oktober 2019 (5)
    • ►  september 2019 (4)
    • ►  augustus 2019 (3)
    • ►  juli 2019 (2)
    • ►  juni 2019 (3)
    • ►  mei 2019 (3)
    • ►  april 2019 (5)
    • ►  maart 2019 (7)
    • ►  februari 2019 (4)
    • ►  januari 2019 (5)
  • ►  2018 (98)
    • ►  december 2018 (6)
    • ►  november 2018 (8)
    • ►  oktober 2018 (7)
    • ►  september 2018 (8)
    • ►  augustus 2018 (8)
    • ►  juli 2018 (9)
    • ►  juni 2018 (8)
    • ►  mei 2018 (9)
    • ►  april 2018 (9)
    • ►  maart 2018 (9)
    • ►  februari 2018 (8)
    • ►  januari 2018 (9)
  • ►  2017 (123)
    • ►  december 2017 (8)
    • ►  november 2017 (11)
    • ►  oktober 2017 (9)
    • ►  september 2017 (12)
    • ►  augustus 2017 (7)
    • ►  juli 2017 (10)
    • ►  juni 2017 (10)
    • ►  mei 2017 (11)
    • ►  april 2017 (10)
    • ►  maart 2017 (12)
    • ►  februari 2017 (11)
    • ►  januari 2017 (12)
  • ►  2016 (172)
    • ►  december 2016 (9)
    • ►  november 2016 (14)
    • ►  oktober 2016 (13)
    • ►  september 2016 (11)
    • ►  augustus 2016 (11)
    • ►  juli 2016 (11)
    • ►  juni 2016 (13)
    • ►  mei 2016 (17)
    • ►  april 2016 (17)
    • ►  maart 2016 (17)
    • ►  februari 2016 (20)
    • ►  januari 2016 (19)
  • ►  2015 (200)
    • ►  december 2015 (17)
    • ►  november 2015 (20)
    • ►  oktober 2015 (19)
    • ►  september 2015 (20)
    • ►  augustus 2015 (18)
    • ►  juli 2015 (18)
    • ►  juni 2015 (14)
    • ►  mei 2015 (13)
    • ►  april 2015 (15)
    • ►  maart 2015 (17)
    • ►  februari 2015 (14)
    • ►  januari 2015 (15)
  • ►  2014 (168)
    • ►  december 2014 (14)
    • ►  november 2014 (14)
    • ►  oktober 2014 (14)
    • ►  september 2014 (13)
    • ►  augustus 2014 (12)
    • ►  juli 2014 (15)
    • ►  juni 2014 (15)
    • ►  mei 2014 (14)
    • ►  april 2014 (13)
    • ►  maart 2014 (16)
    • ►  februari 2014 (14)
    • ►  januari 2014 (14)
  • ►  2013 (178)
    • ►  december 2013 (14)
    • ►  november 2013 (16)
    • ►  oktober 2013 (16)
    • ►  september 2013 (15)
    • ►  augustus 2013 (14)
    • ►  juli 2013 (12)
    • ►  juni 2013 (13)
    • ►  mei 2013 (14)
    • ►  april 2013 (15)
    • ►  maart 2013 (16)
    • ►  februari 2013 (19)
    • ►  januari 2013 (14)
  • ►  2012 (229)
    • ►  december 2012 (14)
    • ►  november 2012 (17)
    • ►  oktober 2012 (13)
    • ►  september 2012 (15)
    • ►  augustus 2012 (15)
    • ►  juli 2012 (18)
    • ►  juni 2012 (25)
    • ►  mei 2012 (19)
    • ►  april 2012 (22)
    • ►  maart 2012 (24)
    • ►  februari 2012 (20)
    • ►  januari 2012 (27)
  • ►  2011 (286)
    • ►  december 2011 (23)
    • ►  november 2011 (22)
    • ►  oktober 2011 (27)
    • ►  september 2011 (26)
    • ►  augustus 2011 (25)
    • ►  juli 2011 (23)
    • ►  juni 2011 (28)
    • ►  mei 2011 (20)
    • ►  april 2011 (17)
    • ►  maart 2011 (25)
    • ►  februari 2011 (23)
    • ►  januari 2011 (27)
  • ►  2010 (251)
    • ►  december 2010 (19)
    • ►  november 2010 (24)
    • ►  oktober 2010 (18)
    • ►  september 2010 (29)
    • ►  augustus 2010 (12)
    • ►  juli 2010 (26)
    • ►  juni 2010 (26)
    • ►  mei 2010 (23)
    • ►  april 2010 (26)
    • ►  maart 2010 (24)
    • ►  februari 2010 (24)
  • ►  2009 (56)
    • ►  augustus 2009 (2)
    • ►  juli 2009 (8)
    • ►  juni 2009 (1)
    • ►  mei 2009 (6)
    • ►  maart 2009 (14)
    • ►  februari 2009 (18)
    • ►  januari 2009 (7)

ook lezenswaardig

  • ministerie van eten en drinken
  • liefde voor lekkers
  • eten maken
  • eerst koken

zoek op ingrediënten

aalbessen (3) aardappel (57) aardbeien (52) aardpeer (11) abrikoos (60) advocaat (2) amandel (93) ananas (26) andijvie (12) anijs (17) ansjovis (5) appel (90) artisjok (1) asperges (25) aubergine (45) avocado (26) azijn (23) ballymaloe (1) banaan (16) basilicum (31) bbq (1) bieslook (3) biet (10) bitterkoekjes (12) bladerdeeg (55) blauwe bessen (10) blauwe kaas (17) bleekselderij (17) bloedsinaasappel (1) bloem (39) bloemen (4) bloemkool (42) boerenkool (17) bosbessen (14) boter (47) bramen (14) brandewijn (1) brie (5) broccoli (25) brood (44) bruine bonen (3) bulgur (8) burrata (2) cacao (6) cake (4) camembert (3) campari (1) cantharellen (2) cashewnoten (25) cassave (1) cavolo nero (3) champignons (53) cheddar (1) chocolade (140) chorizo (18) cider (5) citroen (41) clotted cream (3) coquilles (1) courgette (76) couscous (27) cranberries (10) cranberry´s (6) creme fraiche (5) curry (7) dadel (27) daslook (1) dille (17) doperwten (12) dragon (27) drop (1) druiven (10) edamamebonen (2) eend (16) ei (127) erwt (5) fazant (1) feta (66) filodeeg (13) flower sprouts (1) forel (1) frambozen (48) freekeh (4) gans (1) garnalen (4) gehakt (47) geit (1) geitenkaas (64) gele biet (1) gember (81) gerst (3) gierst (1) gnocchi (11) gojibessen (1) goudsbloem (1) granaatappel (28) grapefruit (4) griesmeel (12) groene kool (13) groenlof (1) haloumi (1) ham (6) haring (2) harissa (1) haver (3) havermout (20) hazelnoot (45) hert (1) hoisinsaus (1) honing (14) ijs (1) inktvis (3) jam (8) kaapse kruisbes (3) kaas (54) kabeljauw (3) kaki (7) kalfsvlees (2) kalkoen (2) kaneel (45) kangoeroe (1) kappertjes (2) karamel (28) kardemom (19) kaviaar (3) kerrie (11) kersen (35) kidneybonen (13) kiemen (3) kikkererwten (48) kip (71) kiwi (2) knoflook (9) knolraap (1) knolselderij (34) koek (5) koffie (30) kokos (110) komatsuna (1) komijn (5) komkommer (38) konijn (1) koningsoesterzwam (1) kool (1) koolraap (8) koolrabi (5) koolvis (6) koriander (62) krenten (1) krootjes (10) kruiden (9) kruidnagel (4) kruisbes (4) kumquat (6) kurkuma (3) kwark (42) kwartel (1) kweepeer (18) lamsvlees (17) lavendel (4) lekkers van thuis (1) lenteui (5) lever (2) lijnzaad (6) likeur (5) limoen (30) limoncello (1) linzen (24) lychees (1) maanzaad (8) macadamia (1) mais (20) makreel (9) mandarijn (6) mango (60) maple syrup (1) marsepein (18) mascarpone (31) meiraap (1) melk (48) meloen (9) meringue (2) mie (1) mierikswortel (5) mihoen (7) minneola (1) miso (5) mizuna (1) moerbeien (1) mosselen (3) mosterd (3) mozzarella (17) muesli (1) mungbonen (1) munt (41) nectarine (6) noedels (5) oesters (1) oesterzwam (7) olijven (46) oregano (4) oregeno (1) orzo (1) overig (7) paddenstoelen (6) paksoi (14) palmkool (11) papaja (4) paprika (129) parelgort (4) passievrucht (8) pasta (15) pastinaak (31) pecannoten (16) peer (46) peper (28) pepermunt (3) perzik (20) pesto (2) peterselie (17) peultjes (6) peulvruchten (5) pinda's (22) pindakaas (2) pistache (26) pizza (2) pomelo (3) pompoen (79) pompoenpitten (29) portobello (1) postelein (1) prei (42) pruimen (17) puntpaprika (2) quinoa (19) raapstelen (3) rabarber (22) radicchio (12) radijs (11) rauwe ham (19) ricotta (23) rijst (64) rode bessen (6) rode biet (69) rode kool (15) rode ui (24) roggebrood (1) romanesco (5) roodlof (3) roodschimmelkaas (2) rookpan (16) rookworst (2) room (40) roomkaas (21) rozemarijn (15) rozen (18) rozijenen (1) rozijnen (52) rucola (16) rum (3) rundvlees (24) saffraan (7) salade (2) salami (1) salie (22) schorseneren (1) sesamzaad (34) sichuan (1) sinaasappel (110) sjalot (4) skrei (1) sla (9) slagroom (13) smurf (1) snijbiet (10) snijbonen (9) soep (1) soja (5) spaghetti (1) specerijen (46) speculaas (21) spek (24) spekjes (12) spelt (10) sperziebonen (28) spinazie (39) spitskool (17) spruitjes (30) steranijs (10) stoofperen (4) stroop (5) sugarsnaps (1) suiker (90) sumak (2) taart (1) tahin (3) tarbot (1) tauge (28) tempeh (2) thee (17) tijm (20) toffee (1) tofu (12) tomaat (151) tonijn (7) tuinbonen (7) ui (33) vadouvan (6) vakantie-eten (4) vanille (8) varkensvlees (19) veldsla (1) venkel (77) VIJG (10) vijgen (14) vis (16) vlier (19) walnoot (54) waterkers (15) watermeloen (13) wijn (11) wijting (2) wild (1) winterpostelein (6) witlof (27) witte bonen (13) witte chocolade (40) witte kool (5) worst (3) wortel (119) yoghurt (64) zalm (36) zeekraal (1) zeewier (4) zoete aardappel (45) zonnebloempitten (15) zout (4) zuurbessen (2) zuurkool (14) zwaardvis (1) zwarte bessen (7) zwarte bonen (10) zwarte knoflook (1)

disclaimer

De recepten die op dit blog staan zijn mijn recepten. Als ik een recept van een ander gebruik dan vermeld ik de bron. Overigens is dat nooit 1-op-1 overgenomen. Heel zelden gebruik ik dezelfde hoeveelheden, en, iets minder zeldzaam, dezelfde ingrediënten. De bereidingswijze tik ik nooit letterlijk over maar schrijf ik in mijn eigen woorden (en ik ben eigenwijs, dus vaak ook een andere volgorde) op. Voor sommige recepten gebruik ik een recept van iemand anders als inspiratie. Ook dit probeer ik zoveel mogelijk te vermelden. Maar een groot deel van de inspiratie is niet meer terug te leiden tot een bepaalde bron. Alles wat ik lees over koken en recepten verzamelt zich ergens bewust of onbewust in mijn hoofd. Wanneer ik kook, is mijn brein mijn bron. Wanneer je een recept wilt overnemen, kan dat onder de volgende voorwaarde: Naar een niet-commerciële site is overneming toegestaan, mits de bron, met linkvermelding, genoemd wordt. Ik stel het wel op prijs als je mij daar een berichtje van stuurt. Voor gebruik op een commerciële site moet er eerst toestemming aan mij gevraagd worden onder welke voorwaarden dat eventueel mogelijk is. Voor de op dit blog aanwezige foto's geldt hetzelfde. Ze zijn mijn eigendom.

mytaste.nl
Thema Eenvoudig. Thema-afbeeldingen van TheresaTibbetts. Mogelijk gemaakt door Blogger.