zondag 29 augustus 2010

Gegrilde courgette

Mijn courgetteplant is nog steeds niet klaar met vrucht dragen. Gelukkig is het wel iets minder geworden, maar ik moet toch nog steeds geregeld creatief met courgette zijn. Deze keer een gegrilde versie. Heel simpel. Wij aten dit als groente bij zalm uit de rookpan en gebakken opperdoezen.

Gegrilde courgette

(3 personen)
  • 2 courgettes (+ 450 gram)
  • 1 teentje knoflook, ongepeld
  • klein beetje olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels verse kruiden, zoals oregano, basilicum, munt, tijm
Snijd de courgette in plakjes van 2 mm dik.
Verhit een grilpan tot gloeiend heet. Bestrijk de pan lichtjes met wat olie.
Gril de courgette aan elke kant 2 minuten.
Leg ook het teentje knoflook in de grilpan, zodat het poft.
Leg de courgette in een schaal. Pel het teentje knoflook en prak het fijn. Meng het met het citroensap en de kruiden. Schep deze marinade door de courgette en laat de smaak hiervan nog minimaal een half uur in de courgette trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen