dinsdag 31 augustus 2010

Kokosnoot

En dit is het antwoord op het raadsel van gisteren.

Mannetje Q loopt al maanden te vragen of ik een keer een kokosnoot wil kopen. Dus dat heb ik eindelijk gedaan. Eerst even goed schudden of je binnen in wat hoort klotsen. Dat is het kokosnat (en niet kokosmelk) wat je, als de noot nog groen en jong is, kan drinken. Maar daarvoor moet je op een bounty-eiland zijn. In Thailand heb ik dit geprobeerd, maar ik vond het niet lekker. 
Hieronder volgt een fotoserie van hoe wij de kokosnoot open hebben gemaakt. Eerst met een schroevendraaier de ogen intikken. Het sap eruit laten lopen. Dan met de hamer slaan zodat er barsten komen.

En dan kan de kokos geraspt worden. Wat een karwei zeg. Kokos is vrij vettig, en waarschijnlijk daarom pakten zowel mijn handrasp als mijn raspmolentje niet goed. Dus dit was eens maar nooit weer. Geef mij maar een zakje geraspte en gedroogde kokos of een blik kokosmelk.


afbeelding-hoe-open-je-een-kokosnoot
met de hamer de "ogen" intikken
afbeelding-hoe-open-je-een-kokosnoot
het nat eruit laten lekken
afbeelding-hoe-open-je-een-kokosnoot
nog meer hakken
afbeelding-hoe-open-je-een-kokosnoot
we zijn een eind op weg
afbeelding-hoe-open-je-een-kokosnoot
en nu nog raspen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten