Mannetje Q loopt al maanden te vragen of ik een keer een kokosnoot wil kopen. Dus dat heb ik eindelijk gedaan. Eerst even goed schudden of je binnen in wat hoort klotsen. Dat is het kokosnat (en niet kokosmelk) wat je, als de noot nog groen en jong is, kan drinken. Maar daarvoor moet je op een bounty-eiland zijn. In Thailand heb ik dit geprobeerd, maar ik vond het niet lekker.
Hieronder volgt een fotoserie van hoe wij de kokosnoot open hebben gemaakt. Eerst met een schroevendraaier de ogen intikken. Het sap eruit laten lopen. Dan met de hamer slaan zodat er barsten komen.
En dan kan de kokos geraspt worden. Wat een karwei zeg. Kokos is vrij vettig, en waarschijnlijk daarom pakten zowel mijn handrasp als mijn raspmolentje niet goed. Dus dit was eens maar nooit weer. Geef mij maar een zakje geraspte en gedroogde kokos of een blik kokosmelk.
met de hamer de "ogen" intikken |
het nat eruit laten lekken |
nog meer hakken |
we zijn een eind op weg |
en nu nog raspen |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten