Spinazietaart
(vorm met doorsnee van 20 cm)- 200 - 225 gram korstdeeg (gemaakt van 100 gram tarwebloem, 50 gram volkorenmeel, 75 gram boter, 1-2 eetlepels ijskoud water)
- 250 gram spinazie
- 100 gram rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 250 gram ricotta
- 2 eieren
- peper, zout
- beetje boter en paneermeel voor invetten
Vet de vorm in met wat gesmolten boter en bestrooi met paneermeel.
Rol het deeg dun uit en bekleed hiermee de vorm.
Warm de oven voor op 200 C.
Verhit in wok een klein scheutje olie en laat hierin de spinazie en rucola (in gedeelten) slinken. Laat met de laatste portie het uitgeperste teentje knoflook meebakken. Bestrooi met een klein beetje zout.
Roer de ricotta los met de eieren en breng op smaak met flink wat peper en wat zout.
Schep de helft van het ricottamengsel op de bodem van de taart. Verdeel de spinazie erover en dek af met de rest van de ricotta. Bak de taart in 30-40 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten