dinsdag 10 augustus 2010

Bietensalade

De foto hieronder toont een biet die mannetje Q geoogst heeft. Gelukkig zijn ze niet allemaal zo groot. Wij aten deze met gekookte aardappels, een speklapje en gebakken uien. Maar er was nog wat over. Dus daar heb ik voor de lunch van de volgende dag de volgende salade meegemaakt.
De bietjes die ik in mijn tuin heb staan zijn een oud heirloomras: detroit dark red. De kleur is rozepaars en ze smaken echt zoet.

Bietensalade

 • 250 gram gekookte bietjes
 • 1 kleine komkommer
 • 1 eetlepel crème fraîche
 • 1 eetlepel yoghurt
 • peper, zout
 • flink wat bieslook
Snijd de bietjes en de komkommer in blokjes. Meng crème fraîche met de yoghurt en wat zout en flink wat peper en de fijngeknipte bieslook. Meng dit door de bietjes en de komkommer. Serveer eventueel op een bedje van wat rucola.

1 opmerking:

 1. Hey Jo,

  Deze heb ik dus gemaakt, echt heerlijk! Ik deed er couscous doorheen en geitenkaas. Als ik eventjes niet weet wat we moeten eten kijk ik vaak op je site... ik zal eens wat vaker een berichtje achterlaten want ik lees met veel plezier!
  lfs
  Else

  BeantwoordenVerwijderen